Petak 07.09.2018.
18:23
Vestionline

Dinamo iz Bresta nema ništa protiv toga da Maradona radi i u Meksiku

EPA/Tatyana Zenkovich
Maradona na defileu pred navijačima Dinama u Brestu

Pre nekoliko meseci je kao grom iz vedra neba odjeknulo da Maradona preuzima ulogu u rukovodstvu beloruskog prvoligaša Dinama iz Bresta. Tamo su mu namenili da bude počasni predstavnik kluba za popularizaciju i beloruskog fudbala, za učešće u Dinamovoj transfernoj politici, za privlačenje sponzora i za razvoj mlađih selekcija.

Još jedan grom je udario sada pošto se pojavila vest da Maradona odlazi na mesto tehničkog direktora meksičkog drugoligaškog kluba Dorados de Sinaloa. U Dinamu su isprva informaciju dočekali s rezervom jer zbog vremenske razlike nisu mogli da stupe u kontakt s njegovim zastupnikom. Ipak, i tada je istaknuto da argentinskom asu nije zabranjeno da sarađuje sa "spoljnim organizacijama", a to je i potvrđeno u zvaničnom klupskom obraćanju javnosti.

Maradona ima ugovor s Dinamom na tri godine. Posle 20 kola u beloruskom prvenstvu tim iz Bresta, koji ima utakmicu manje, zauzima sedmo mesto među 16 ekipa. Ubedljivo prvi je šampion BATE.

Dolazak Maradone u zemlju u kojoj je postigao i najveći lični fudbalski uspeh, kada je s Argentinom postao prvak sveta na Mundijalu 1986, glavna je medijska tema. "Božja ruka" je zaposela gotovo sve naslovne strane štampe.

2024 © - Vesti online