Petak 07.09.2018.
09:45
Vestionline, Tanjug

Gojković: Političari u Prištini gube tlo pod nogama

N. Đurović
Maja Gojković

Očigledno je, dodaje, da se prištinski političari međusobno ne slažu i da pretnjama žele da zadobiju simpatije građana Albanaca. 

- Razumljiva je njihova nervoza i agresija, jer mnogi njihovi prijatelji koji su slušali šta prištinska strana ima da kaže, više nisu tako isključivi. Mnogi njihovi dosadašnji prijatelji žele da čuju šta kaže predsednik Srbije - naglasila je Gojković za TV Pink. 

Kako kaže, pretnjama albanski političari žele da otežaju razgovore predsednika Aleksandra

Vučuća i Hašima Tačija, koji su zakazani za danas u Briselu. 

- Navikli smo mi na siledžijsko ponašanje i znamo ko vodi i ko čini vlast u Prištini, kakvi su to ljudi, nihove biografije i istoriju. Vučić ima pravo da ode na KiM i razgovara sa narodom, predstavi im rezultate iz Brisela - naglasila je predsednica parlamenta.

Dodaje da međunarodna zajednica i dalje na sve to ćuti, kao što su ćutali na dešavanja u Potočarima, hapšenje Marka Ðurića. 

Za prištinske političare kaže da misle da silom mogu da spreče ono što se na međunarodnoj sceni dešava. 

- Srbija više nije u istom nepovoljnom položaju kada su oni proglasili nezavisnost Kosova i kada niko iz međunarodne zajednice nije želeo sa nama da razgovara - naglasila je ona.

Dodaje da opozicija, Dragana Ðilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović ćute na otvorene pretnje po život i bezbedenost predsednika Srbije jer njih to ne zanima. 

- Naše službe pomno prate šta se priprema na KiM. Predsednik će doneti najbolju odluku šta je dobro za srpski narod na KiM - zaključila je ona.

2024 © - Vesti online