Četvrtak 06.09.2018.
10:53
Vestionline

Ne igra im se u trećoj ligi: Jedan zakasnio 72 dana, drugi još na moru

EPA/Khaled Elfiqi
Đilobođi kao senegalski reprezentativac

Posle 30 godina Sanderlend igra u trećoj ligi, koja je u reformisanom sistemu takmičenja Liga 1. Dvojici afričkih fudbalera u njegovim redovima to kao da je ispod časti pa pošto nisu uspeli da promene sredinu u letnjem prelaznom roku, rešili su da se ne pojavljuju u klubu iako je već odigrano šest kola. 

Jedan se ipak smilovao da dođe, ali posle 72 dana od kada je novi trener Škot Džek Ros izvršio takozvanu prozivku. Halfa Đilobođija (29), koji je prošlog leta stigao iz Čelzija za skoro 9.000.000 evra (u drugom delu prethodne sezone već je bio pozajmljen Dižonu), čeka oštra kazna. Njegova nedeljna plata je čak 100.000 funti, a klupsko rukovodstvo razmatra da preduzme sva pravna sredstva da mu ne isplati novac za vreme dok je kršio disciplinu.

EPA/Khaled Elfiqi
Ndong na meču s Mančester junajtedom u pretprošloj sezoni

Ndong (24), centralni vezni igrač, još je i gori, a najskuplje je pojačanje u istoriji kluba. Lorjenu je pretprošlog leta plaćen 20.000.000 evra. Budući da je minulu polusezonu proveo na pozajmici u Votfordu, izgleda da mu se svidelo da ponovo igra u Premijer ligi, kao u prvoj sezoni među "crnim mačkama", pa se još nije ni vratio s odmora.

Šta više, objavio je na društvenim mrežama fotografiju s mora, a to je izazvalo burne ogorčene reakcije Sanderlendovih navijača. 

2024 © - Vesti online