Sreda 05.09.2018.
13:54
Vestionline, Tanjug

Ivanić: Zadovoljan sam što Pacoli nije došao u Banjaluku

Tanjug
Mladen Ivanić

Učesnici procesa saradnje utvrđeni su članovi SEECP-a i dodao da je Priština od 2014. članica ovog procesa uz, kako je rekao, saglasnost svih.

- To što su očito dva poznanika predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i Bedžet Pacoli napravili spektakl, pravo da vam kažem meni to ne smeta. Zadovoljan sam da (Pacoli) nije došao u Banjuluku - rekao je.

Ukazao je, međutim, da je posledica toga to što je jedan broj ljudi koji su mogli da dođu, odlučio da ne dođe.

Rekao je da će lično učiniti sve da ovakvih sastanaka bude više i da se Banjaluka kao grad afirmiše i u kojem će se odvijati normalna diplomatska aktivnost..

A što se, kazao je, ovakvih incidenata tiče, trudiće se da ih više ne bude.
 

On je rekao novinarima da mu je drago da se jedan ovakav skup održava u Banjaluci i da taj grad, kako kaže, polako, kao nikad ranije, postaje mesto gde se okupljaju ministri.

Komentarišući mogućnost da Predsedništvo BiH u septembru donese odluku u vezi sa održavanjem vojne vežbe NATO-a na Manjači, Ivanić je rekao da treba sačekati da se vidi da li će uopšte biti takvog prijedloga.

- Sve dok ne bude predloga ne mogu o tome da govorim - naveo je Ivanić.

U Banjaluci se danas održava neformalni sastanak ministara inostranih poslova Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi /SEECP/, u okviru jednogodišnjeg predsjedavanja BiH ovom regionalnom inicijativom, a domaćin skupa je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Na skupu učestvuje i šef diplomatije Srbije Ivica Dačić.

2024 © - Vesti online