Sreda 05.09.2018.
11:24
Vestionline

"Slava Ukrajini" na dresovima reprezentacije, Vukojević vraćen u hrvatski tim

ffu.org.ua
Roman Jaremčuk je bio maneken za treću garnituru dresova

Prvu utakmicu u Ligi nacija Ukrajina igra već u četvrtak kao gost Češke (u nedelju dočekuje Slovačku), a uoči puta njeni znatiželjni navijaču su na Olimpijskom stadionu u Kijevu mogli da vide u kakvim će dresovima reprezentativci igrati. Prvi komplet je žut, drugi plav, a treći beli, a iznad latiničnih imena igrača na poleđini ćirilicom je ispisano "Slava Ukrajini".

facebook.com/mykola.vas
Da li će reagovati UEFA zbog političke konotacije nacionalnog slogana

To je slogan koji je izazvao burnu reakciju domaće javnosti na minulom Svetskom prvenstvu u Rusiji, a u vezi je s konfrontacijom dve zemlje na političkom polju. Iako Ukrajina nije učestvovala, prst u oko domaćinu su gurnuli nekadašnji igrači kijevskog Dinama hrvatski reprezentativac Domagoj Vida i Ognjen Vukojević, koji je sada u stručnom štabu Hrvatske i to posle meča četvrtfinala s Rusijom u kojem su potonji viceprvaci sveta prošli dalje na penale. Reagovala je i FIFA koja je prvog opomenula, a drugog je kaznila s 15.000 švajcarskih franaka.

Da bi smirila strasti, Hrvatska je Vukojevića izgnala iz reprezentacije, uz izvinjenje Rusiji, ali se on vraća u stručni štab Zlatka Dalića za predstojeća iskušenja. Hrvati u četvrtak igraju prijateljsku utakmicu kao gosti Portugalije, a u utorak i oni startuju u Ligi nacija protiv Španije u Elčeu.

2024 © - Vesti online