Utorak 04.09.2018.
20:56
Vestionline, Tanjug

"Zašto u Briselu nema Albanaca koji nisu činili zločine?"

Twitter/eu_eeas
Federika Mogerini

"Zar u Brisel na pregovore ne mogu da odu pošteni Albanci koji nisu činili zločine i čije ruke nisu okrvavljene? Samo bi sa njima bio moguć dogovor i pomirenje", navodi se u pismu.

Tužiocima i sudijama specijalnog suda za ratne zločine "OVK" je takođe upućeno pitanje zašto ne reaguju i ne privedu pravdi dokazane zločince.

Kako se ocenjuje, porodice kidnapovanih i ubijenih na KiM su ponovo ponižene od strane američke i EU politike, pošto se "zločinci uz pomoć Amerike i EU smenjuju na različitim funkcijama i time šalju jasnu poruku da su daleko od ruke pravde i da ih ta ruka nikada neće stići".

U pismu se posebno pominje Fatmir Ljimaj, za koga se kaže da strani državnici dobro znaju ko je on - vođa zločinačke "OVK", koji je držao logor u Likovcu gde su bili zatočeni kidnapovani Srbi i koji je počinio monstruozne zločine u reonu Drenice.

"Ali odluka Amerike i EU da 2008. godine stvore i podrže lažnu državu Kosovo i da dokazane zločince imenuju za tzv. državnike, pa i pregovarače u Briselu, ne vodi ni uspešnim pregovorima, ni dogovoru, ni pomirenju na zapadnom Balkanu, jer nekažnjeni zločinci to ne dozvoljavaju", napominje se u pismu.

2024 © - Vesti online