Ponedeljak 03.09.2018.
22:29
b92.net, Vestionline

Veselji: Mitrovica je srce Kosova

A. Čukić
Kadri Veselji

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izneo tvrdnju da će "Mitrovica uvek biti deo Kosova" i da "nikada neće postati deo bilo kakve razmene".

Veselji je u obraćanju kazao da je došao da "građanima Mitrovice dokaže svoju odlučnost", u kako RTK na srpskom jeziku prenosi, "odbrani ove teritorije, poručivši da će Kosovo biti zaštićeno delima, a ne rečima i lažima".

- Možda ste nedavno čuli za različite glasove o tome kako Mitrovica može biti deo pazara teritorija u pregovorima sa Srbijom. To su glasine koje podstiču paniku među građanima i na taj način služe kao loš primer. To su pro-ruski glasovi, pro-srpski glasovi. Mitrovica je ispunjena patriotizmom i nikada, nikada neće biti dirnuta. Mitrovica je srce i ponos Kosova - poručio je Veselji. 

On je govorio i o zahtevu opozicije za održavanje vanredne sednice skupštine, jer, kako stoji u zahtevu, kosovski "predsednik Hašim Tači nema pravo da pregovara sa Srbijom o granici". 

- Samoopredeljenje mora da zaustavi uništavanje naše države, jer se nacionalno jedinstvo ne postiže gašenjem države Kosovo. Pozvao bih Demokratski savez Kosova da se distancira od njih, da ne razgovaramo u utorak o podeli, već o jedinstvu. To je prvi nacionalni rizik koji Kosovo trenutno ima - kazao je Veselji.

2024 © - Vesti online