Ponedeljak 03.09.2018.
16:14
J. L. Petković - Vesti

"Otadžbina": Pozdrav Vučiću pod radnom obavezom

Tanjug
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

"Za one druge na koje se ne odnosi radna obaveza, jer nisu zaposleni postaraće se predsednikove junger brigade. Srbi će ga dočekati pod starom rimskom krilaticom u znaku gladijatora 'Cezare, pozdravljaju te oni koji će umreti'. Potpisivanjem sveobuhvatnog mirovnog sporazuma sa Prištinom Srbi će da se nađu u Velikoj Albaniji gde ih čeka sumorna i neizvesna sudbina. Bez imalo stida i srama predsednik najavljuje svoj istorijski govor koji će se razlikovati od govora Slobodana Miloševića na Gazimestanu.

Umesto u Srbiju, Aleksandar Vučić će južnu srpsku pokrajinu da usmeri ka Albaniji. Srbima na KiM će da poruči da je to u njihovom interesu i da će u Velikoj Albaniji živeti bolje. Kazaće im da jednog dana kada Velika Albanija i Srbija uđu u Evropsku uniju opet će biti zajedno, a do tada, i Velika Albanija i Srbija će biti u NATO paktu, pa će tako srpska vojska da dođe na KiM, da zajedno sa ostalim članicama obavlja vojne vežbe. Rusija neće moći da stavi veto na Rezoluciju 1244, jer će Kosovo i Metohija preko Albanije da uđe i u NATO pakt i u Ujedinjene nacije", poručuju iz tog pokreta. 

Anatemom protiv sporazuma 

Oni ističu da "predsednik mora da potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa Prištinom jer se na to obavezao, a zbog raznih kriminalno-mafijaških prljavih poslova Zapad ga ucenjuje". 

"Potpisivanjem tog sporazuma on će abolirati krivice sve zemlje Zapada koje su bombardovale Srbiju, a ko zna, možda zbog toga dobije i Nobelovu nagradu. Od potpisivanja možda ga jedino odvrati anatema koju bi na njega bacio Vladika raško-prizrenski Teodosije, jer anatema Vladike Nikolaja Velimirovića Milanu Stojadinoviću sprečila je potpisivanje Konkordata", saopštila je "Otadžbina", narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije. 

Kako ističu, ovo je bitno, "jer je ministar spoljnih poslova samoproglašene repubike Kosovo Bedžet Pacoli, inače izabran glasovima Srpske liste, izjavio da manastiri na Kosovu nisu srpski nego albanski". 

"Ako je albanska istoriografija Miloša Obilića proglasila Albancem, ništa ih  ne košta da to ne kažu i za Nemanjiće. Srpska crkva to neće moći da spreči, jer proširenjem države albanska pravoslavna crkva širi svoju jurisdikciju. Aleksandra Vučića to ne brine jer on ima obaveze, a i smeši mu se Nobelova nagrada", saopštila je "Otadžbina". 

Zlatne, umesto zarđalih kašika 

Osvrćući se na priče o podeli Kosova, "Otadžbina" dodaje da od "10.980 kvadratnih kilometara, kako su konstatovali i navijači Crvene zvezde, razgraničenjem, korekcijom, razmenom teritorija, Srbiji treba da pripadne celih 80 kvadratnih kilometara". 

"Ostatak od 10. 900 kvadratnih kilometara otišao bi sporazumom Hašim Tači - Aleksandar Vučić Velikoj Albaniji. Predsednik Srbije kaže da ni ovu površinu nećemo dobiti zbog Rade Trajković i nekog tamo igumana u manastiru Dečani. Građani Srbije do sada sigurno nisu znali da Rada Trajković ima takav ugled u svetu da kreira nemačku spoljnu politiku Angele Merkel i britansku spoljnu politiku Tereze Mej. Malo čudi da predsednik Srbije državnik međunarodnog formata, kako pišu svi režimski mediji Informer, Alo, Dnevni telegraf, i koji se svakodnevno čuje sa Trampom, Putinom, Makronom nema takav uticaj kao što ima iguman Sava Janjić", navodi se u saopštenju. 

"Otadžbina" podseća da su "svojevremeno Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj govorili da će sve Albance sa Kosova i Metohije zarđalim kašikama da proteraju preko Prokletija". 

"Danas, kada umesto zarđalih imaju zlatne kašike odustali su od tog plana. Bave se humanitarnim preseljenjem stanovništva i umesto Velike Srbije i granice Karlovac- Karlobag-Ogulin-Virovitica stvaraju Veliku Albaniju. Nije važno da li je Srbija ili Albanija važno je da je velika i važno je da su sada kašike zlatne", piše "Otdžbina".

2024 © - Vesti online