Nedelja 02.09.2018.
18:10
Ž. Marković - Vesti

Kraljevska svadba za 800 duša

Ž. Marković
Ples mladenaca

Na svadbu su iz više zemalja Evrope stigla tačno 804 gosta. Došli su iz Stokholma, Ulma, Salcburga, sa Krfa, zatim iz Beograda, Paraćina, Ćuprije, Jagodine, Svilajnca, Negotina, Bora i drugih mesta. Za ovu priliku je iz Srbije 24. 8. doletelo 53 gostiju, bili su na svadbi i vratili se dva dana kasnije.

Kum je bio Boban Rošković, inženjer iz Berna, sa suprugom Tanjom, a stari svat Danijel Nikolić

Prenos uživo

Za snimanje i slikanje se potrudila 12-člana ekipa iz Jagodine, a u sali je bila postavljena i mikseta za prenos uživo sa pet kamera.

koji živi u kantonu Arau, a u Ćupriji ima veliku firmu. Uz njega su bili supruga
Olivera i brat Dalibor iz Stokholma. Iz Stokholma je stigao i pilot Nenad Krković sa porodicom. Oni su bili specijalni gosti baš kao i dr Vladan Pavlović iz Ćuprije sa suprugom Tanjom.

Svadba je koštala 152.000 franaka, a sve su platili mladenci i mladini roditelji. Na bogatom meniju bilo je raznih đakonija, a nije izostalo ni pečenje. Uz sve ostalo ispečeno je i devet prasica, popijeno je više od 100 litara raznih rakija: bile su tu dunjevača, kajsijevača, medovača, domaća šljivovica, ali nije falilo ni pelinkovca, raznih vrsta viskija, vodke.
Mladenci su hteli tortu iz bajke i nisu pitali koliko košta, njihov san se ostvario, a torta je stigla iz Jagodine i koštala, ni manje ni više, nego 10.000 franaka.

Ž. Marković
Koštala 10.000 franaka: Torta je dopremljena iz Jagodine

- Tortu i sve iz Srbije nam je prevezao Srđan Rakić, on je nekoliko puta pravio
ekstrature samo za naše stvari. Tortu su inače radili 14 dana - uglas govore mladenci koji posle veselja sijaju od sreće.

Selena i Denis i u "Vestima" žele da zahvale svim gostima koji su došli na svadbu i koji su, svako na svoj način, učinili njihov najlepši dan u životu nezaboravnim.

Ništa manje nisu zadovoljni ni njihovi roditelji.

- Mi kao roditelji smo bili najsrećniji ljudi na svetu, osećali smo se kao da smo u bajci, bilo je veoma emotivno i naravno da su i suze radosnice više puta krenule kad smo videli koliko su mladenci srećni. Naši prijatelji Nenad i Biljana Petrović iz Bobova su takođe uživali u najlepšem danu u životu i njima su suze više puta krenule - iskreni su
Slavoljub i Sibinka Paunović.

Venčanica iz Dubaija

Venčanica je šivena u Dubaiju po specijalnoj mladinoj narudžbi i koštala je 5.000 franaka. Selena je birala materijale, a mladi je haljinu donela krojačica, pa je pre venčanja bila i proba.

Dva orkestra

Za muziku i dobru atmosferu bio je odgovoran orkestar Škorpioni, Miloša Pavlovića Kike, koji je zbog svadbe pomerio termin zakazanog koncerta, na čemu im mladenci posebno zahvaljuju. Kao gosti su nastupali Miki Gajić, Biljana Sečivanović i Darko Filipović. Za blok vlaške muzike bio je zadužen orkestar Čarobnjaci sa interpretatorima vlaških pesama Tinom Munćanović i Mikicom Krstićem i vlaškim harmonikašem Zoranom Martinovićem.
Uz muzičare su se najviše veselili mladini i mladoženjini roditelji i mladin deda Toma.

Poklon - put u Ameriku 35 dana

Mladenci su dobili divne poklone, a pored svih vrednih materijalnih, dobili su vaučere za lepo putovanje od kuma i starog svata. Od mladoženjinih roditelja tu je i veća suma novca, a od Paunovića je putovanje u Sjedinjene Američke Države od 35 dana i to: Cirih-San Francisko-Los Anđeles-Malibu-San Dijego-Veliki kanjon Kolorada-Las Vegas-Havaji-Ohajo-Njujork-Cirih.

Još se školuju

Selena je završila ekonomsku školu u Vinterturu, radi kao menadžer u birou za zapošljavanje i na trećoj godini je Fakulteta poslovne administracije. Denis je završio za ekonomistu i trenutno pohađa Višu tehničku školu.

2024 © - Vesti online