Subota 01.09.2018.
20:33
blic.rs, Vestionline

Bredli Kuper i Lejdi Gaga očarali Veneciju (FOTO, VIDEO)

EPA/Claudio Onorati
Bredli Kuper i Lejdi Gaga na premijeri filma "Zvezda je rođena"

Gagi je ovo prva glavna filmska uloga, a Kuperu prva režija, ali i prvi put da je pevao ispred koncertne publike.

- Bila je to istinska razmena. On me je prihvatio kao glumicu, ja njega kao muzičara - rekla je Gaga na konferenciji za medije.

Priča je poznata, jer je do sada nekoliko puta adaptirana za film: stara zvezda pomaže mlađoj da uspe u muzičkoj industriji, dok se između njih razvija romansa. U verziji iz 1954. igraju Džudi Garland i Džejms Mejson a iz 1976. Barba Strajsend i Kris Kristoferson.

 - Sa sigurnošću možemo reči da je to priča koja je izdržala test istorije i koja dira ljude svuda u svetu. Priča o ljubavi, ljudskim padovima i zavisnosti - dodala je muzičarka.

U Kuperovoj verziji on je roker Džekson Mejn koji se džinom i pilulama bori protiv demona i zaljubljuje u Ali (Gaga), konobaricu sa snovima da postane kantautorka ali su joj rekli da ne može zbog izgleda.

- Na početku filma Ali je poptuno digla ruke od sebe. Kada sam ja odlučila da želim da budem profesionalna pevačica, imala sam 19 godina i vukla sam svoj klavir od jedne do druge birtije. Stvarno sam verovala u sebe. Ali ne veruje u sebe. Tek će je veza sa Džekom vratiti u život - objasnila je Gaga.

EPA/Claudio Onorati
Lejdi Gaga zablistala na crvenom tepihu

Kuper je u nju, priznaje, uneo osećaj ranjivosti. 

- Već na prvom susretu i probnom snimanju poneo je sa sobom vlažne maramice za skidanje šminke i prešao mi preko lica. Za nekoga ko baš nije uvek pun sampouzdanja, on me je učinio da se osećam slobodnom. Laserski je fokusiran dok radi. Snimanje je bilo kao san. Moglo je da bude 100 ljudi u prostoriji i 99 da ne veruje u mene, ali Bredli je bio ta jedna osoba koja je verovala - rekla je Gaga.

Kuper je snimanje sa Gagom nazvao "ludačkim" jer je svaki dan pevala. 

- Zaboravili bismo da smo na poslu. Kada ona počne da peva temperatura u sobi se promeni - rekao je Kuper.

Njemu je Gaga pomogla da se opusti.

- Već u prvih 15 minuta filma morali smo da pevamo zajedno. Kada vidite da vas umetnik takvog kalibra tretira kao jednakog, to vam daje veliku dozu hrabrosti - istakao je glumac-reditelj.

Prve kritike su više nego pozitivne.

"Varajeti" (Variety) je nazvao film "zapanjujućim" i dodao: "Reći da je ovo dobar rediteljski posao značilo bi umanjiti Bredlijevo dostignuće. Kao autor, Bredli je ubo u žicu, organizovao scene koje se odigravaju sa takvom nenameštenom intimnošću da zaista poverujete u složenost priče".

"Gardijan" (Guardian) je filmu dao pet zvezdica nazvavši zvezde filma "nenormalno gledljivim u ovoj kolosalno zabavnoj verziji nabijenoj kristalima čiste melodrame. Bredli igra pored senzacionalno dobre Lejdi Gage čija je sposobnost da delom bude obična osoba a delom poznata ličnost sa druge planete sve vreme na najvišem nivou".

Film je bio prikazan u okviru glavnog programa 75. Venecijanskog festivala ali van takmičarske konkurencije.

2019 © - Vesti online