Nedelja 02.09.2018.
00:25
sputniknews.com

Putin: U detinjstvu nisam sanjao o tome da postanem šef države

EPA/POOL
Vladimir Putin

Odgovarajući na pitanje kako su protekle njegove školske godine i da li je još tada video sebe kao šefa države, Putin je prvo uz osmeh i u šali odgovorio: "Naravno, video sam, spavao sam i video sam", ali je potom prešao na ozbiljan ton i odgovorio: "Šta vam je? Naravno, da nisam! Zar je to moguće?" 

Putin je potom priznao da je voleo da uči, da je voleo da bude u kolektivu i da je taj kolektiv bio veoma dobar. "To je, zapravo,  veoma značajno", rekao je Putin i dodao da se i dan-danas  seća mnogih nastavnika kojima je zahvalan za dobrotu, profesionalizam, visoku pedagošku spremnost i usmerenost na učenike i njihova interesovanja.

Prema njegovim rečima, njegovi pedagozi su umeli da u učenicima otkriju njihove potencijale za budućnost.

Na pitanje studenata koja su mu liderska svojstva pomogla da dostigne visine, Putin je rekao da je tajna u tome što je navikao da analizira razloge koji ga ometaju u postizanju dobrog rezultata.

- Navikao sam da analiziram ne ono što me vodi uspehu, nego ono što me ometa u postizanju boljih rezultata - rekao je Putin tokom susreta koji je održan u centru "Sirijus" u Sočiju.

Ruski lider je naveo da, prema njegovom mišljenju, ukoliko čovek kritički posmatra sebe, svoj rad i život, i otkriva ono što mu smeta da ide napred, ako to razume i otklanja, onda će njegovo kretanje napred biti samouverenije i brže.

Putin je priznao da se u životu najviše nadahnjuje uspesima Rusije.

- Govorim bez ikakve ironije. Svaki uspeh Rusije ne samo što me nadahnjuje nego mi daje i krila. Želim da naša zemlja i dalje, u drugim pravcima, postiže rezultate koji su za druge za sada nedostižni - rekao je Putin tokom susreta koji je održan u centru "Sirijus" u Sočiju.

2024 © - Vesti online