Ponedeljak 03.09.2018.
06:30
b92.net, Vestionline

Novi Rolls-Royce Phantom garantuje apsolutnu privatnost (VIDEO)

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Rolls-Royce je ove nedelje otkrio novi Phantom na sajmu automobila u Čengduu, a dobio je pregradu od elektrohromatskog stakla iza vozačevog sedišta. 

Na dodir dugmeta ova pregrada može odmah da se pretvori u neprozirnu, onemogućavajući vozača da vidi šta se dešava u zadnjem delu automobila. Mogu se izvući i zavese, sprečavajući posmatrače da vide unutrašnjost vozila.

Osim prekidanja svih vizuelnih veza sa "kokpitom", Privacy Suite takođe utiče i na zvuk. Poseban sastav za specifičnu frekvenciju onemogućava bilo koga iz prednjeg dela vozila da prisluškuje razgovore, dok je komunikacija između vozača i putnika moguća jedino uz potpuno integrisani interfon. 

Pritisak na dugme omogućava putnicima da odmah razgovaraju sa vozačem, dok vozač može "pozvati" zadnju kabinu ukoliko želi da komunicira s putnicima. Oni koji se nalaze u putničkom prostoru mogu odabrati da li da prihvate ili odbiju poziv vozača.

Pored toga, veliki otvor kojim se upravlja pomoć́u kontrola u zadnjem delu omogućava prenos dokumenata ili drugih predmeta između prednje i zadnje kabine. Otvor kontroliše isključivo putnik u zadnjem delu vozila, a diskretno je osvetljen tako da putnici mogu videti šta prolazi. 

Privacy Suite takođe ima i sistem kućnog bioskopa koji uključuje dva 12-inčna monitora koji mogu da prikazuju podatke iz multimedijalnog sistema vozila ili sa mobilnog uređaja koji je uključen sa HDMI povezivanje.

2024 © - Vesti online