Subota 01.09.2018.
13:15
Vestionline

Mitrović: Nisam Sterling, moram da budem snažan

twitter.com/fulhamfc
Aleksandar Mitrović, od dolaska u Fulam rešeta protivničke mreže

U trećem kolu tim Slaviše Jokanovića došao je i do prvih bodova u elitnom rangu, pošto je savladao Barnli sa 4:2. Dvostruki strelac u tom duelu bio je Mitrović, koji je privukao veliku pažnju tamošnjih medija.

- Moje telo je moje oružje. Zato moram da budem u formi, da budem snažan. Nisam brz ni spretan. Nisam Rahim Sterling, znam da treba da koristim snagu - rekao je Srbin i dodao.

- Odrastao sam gledajući Alana Širera i Didijea Drogbu, ali znam da su se stvari promenile. Klubovi žele brze igrače. To još nisam ja, ali znam da imam kvalitete. Odbrambeni igrači u Premijer ligi su vrlo jaki. Pokušavam da igram svoju igru, ali je to poput rata za mene. Ako vam daju udarac, morate da im vratite još jače. Na kraju se, ipak, rukujemo. To je sport, to je poštovanje.

Ipak, Mitrović je dočekao i da ga pomenuti Širer kritikuje u Njukaslu...

- Da li mi je bilo teško? Nije, zaista. Verovatno je bio u pravu. Rafa Benitez igra defanzivno i na kontru. Pokušao sam, dao sve od sebe, ali to nisam bio ja. Rekao mi je šta treba da radim, šta on želi... Probao sam. Treba da znate da ja imam 90 kilograma i da ne mogu da se vraćam tako duboko. Onda nemam snage za napadačke akcije. To se osetilo u mojoj igri. Jednostavno, više volim da sam ispred šesnaesterca protivnika. Tu sam korisniji.

Zbog toga što se nije uklopio u timu Rafe Beniteza, Srbin je prolećni deo prošle sezone proveo na Krejven kotidžu i sa 12 golova na 17 utakmica pomogao Fulamu da se domogne najjačeg ranga engleskog fudbala.

- Imao sam sreće, zar ne? Sada pokušavam da vratim Jokanu jer je sve učinio da me dovede. Nekad ću dati gol, nekad ne, ali uvek dajem 100 odsto. Trener ne pokazuje osećanja, ali znam da je zadovoljan sa mnom - zaključio je Mitrović.

2024 © - Vesti online