Subota 01.09.2018.
14:00
Vestionline

Navijači Vojvodine neće bojkotovati derbi sa Zvezdom

twitter.com/firma1989
Navijači Vojvodine

Članovi ove organizacije biće na utakmici koja se igra u nedelju u Novom Sadu jer su nadležni izašli u susret njihovi zahtevima.

- Ono za šta smo se tokom prethodnih nedelja zajednički zalagali i borili, danas je dobilo svoj konačan epilog: građani Novog Sada privrženi FK Vojvodina ubuduće će, počevši već od utakmice protiv Crvene zvezde, po završetku meča moći slobodno da napuste stadion i više im neće biti uskraćivana sloboda kretanja, koja im je tokom prethodnih godina nepravedno i protivzakonito bila uskraćivana nakon svake značajnije utakmice naše "stare dame" - navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su odluku da se posle predstojećeg derbija između Vojvodine i Crvene zvezde navijačima Vojvodine omogući da po završetku meča napuste stadion pre navijača gostujućeg kluba zajednički doneli svi suorganizatori predstojeće utakmice, a među njima i uprava FK Vojvodina.

- To predstavlja dokaz da smo u proteklom periodu imali krajnje legitimne zahteve u kojima smo se zalagali isključivo za poštovanje propisa i jednak tretman kakav imaju pristalice drugih klubova, ali istovremeno je i pokazatelj da samo zajedničkim delovanjem svih generacija vojvodinaša možemo zaštiti naša prava i sprečiti da na sopstvenom stadionu budemo tretirani kao građani drugog reda - piše u saopštenju.

Dodali su da je to "velika pobeda" svih onih kojima je FK Vojvodina u srcu i pozvali navijače da "sada više nego ikad" pomognu svom klubu.

- Još jednom pozivamo sve koji vole Vojvodinu da u subotu od 18:30 časova dođu na stadion "Karađorđe" i pruže podršku našim igračima na poslednjem treningu pred veliki meč - navodi se u saopštenju.

Apelovali su na navijače da na utakmici u nedelju ispune severnu i zapadnu tribinu stadiona i Vojvodini "uliju preko potrebnu energiju i snagu da zablista u svom punom sjaju", te da se na kraju meča navijači raduju još jednoj pobedi.

Ova organizacija je u poslednjih dvadesetak dana uputila više apela zbog toga što utakmica svog tima na stadionu Vojvodine u Novom Sadu ostaju zatvoreni nekad i po dva sata nakon meča.

- U takvim situacijama, često nam nije dozvoljeno čak ni da koristimo toalet, a ovakve policijske torture nisu pošteđeni ni deca, kao ni naši stariji sugrađani i gledaoci koji pate od hroničnih oboljenja - upozoravali su navijači.

2024 © - Vesti online