Petak 31.08.2018.
19:44
Vestionline, mondo.rs

Vujošević napušta klupu BiH

A. Čukić
Duško Vujošević, zbog zdravstvenih problema se povlači iz košarke

Kako trenutno stvari stoje, Vujošević neće moći da nastavi posao na klupi "zmajeva", a s obzirom na to da je i njegov pomoćnik Mensur Bajramović saopštio da zbog posla koji je dobio u Hong Kongu neće moći da ga zameni, istakli su iz krovne kuće bh. košarke da se radi o pronalasku dugoročnog rešenja za selektorsku klupu, a ne samo privremenog tokom septembarskog kvalifikacionog ciklusa.

Ovo je za portal mondo.ba potvrdio direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević.

- Najrealnije je da se u narednih dan-dva reši pitanje selektora na duži period - istakao je Kovačević.

S obzirom na to da se pojavila informacija da bi Vujoševića mogao da zameni hrvatski stručnjak Jasmin Repeša, direktor bh. tima nije želeo da potvrdi, ali ni demantuje ovu vest.

- Ne želim to da komentarišem,

Ipak, istakao je da se užurbano radi na pronalasku Vujoševićevog naslednika.

- Zbog zdravstvenog stanja gospodina Vujoševića, koji treba da radi transplantaciju, a koju smo očekivali da bude ranije, kao i zbog određenih problema tokom pripreme same operacije, koji će produžiti njegov oporavak, nismo sigurni kada će biti u stanju da vodi ekipu. Samim tim ćemo se verovatno opredeliti da tražimo novog trenera, odnosno novi stručni štab. Treba sa njim sesti i razgovarati, ali mislim da je trenutno najrealnija opcija da se nađe novi trener, na duži period - naglasio je Kovačević.

Kada je igrački kadar reprezentacije u pitanju, Kovačević je potvrdio da će Jusuf Nurkić i Džanan Musa definitivno pridružiti saigračima, odnosno da će nastupiti za reprezentaciju.

- Savez je pronašao novac za osiguranje Nurkića i Muse i oni bi trebalo da se pojave. Nurkić će biti tu na početku okupljanja 3. septembra, dok će Musu klub pustiti 6. septembra - zaključio je Kovačević.

Košarkaši BiH okupiće se u ponedeljak u Sarajevu, te početi pripreme za kvalifikacione mečeve protiv Finske u gostima 13. septembra i Češke tri dana kasnije na domaćem parketu.

2024 © - Vesti online