Petak 31.08.2018.
19:15
Ž. M. - Vesti

Mirjani zlato za pesmu godine

Ž. Marković
Zahvalnica, povelja i zlatna značka: Mirjana Ćalić-Lukić

Učestvovalo je više folklornih grupa, pesnika, muzičara, satiričara iz Republike Srpske, Srbije i Hrvatske, Nemačke, Slovenije, Rusije, Italije, Austrije, Crne Gore, Makedonije i drugih država, a među njima i pesnikinja Mirjana Ćalić-Lukić iz Frankfurta u Nemačkoj.

Posle defilea u narodnim nošnjama ulicama Ljubljane, na sceni u prostorijama SPC pokazana je raskoš srpskog umetničkog stvaralaštva, smjenjivali su se članovi KUD-ova i drugih grupa koje neguju običaje i tradiciju svog naroda i kraja iz kog potiču.

Uz bogat kulturno-umetnički program dodeljene su i nagrade po kategorijama (poezija, gusle, aforizmi, folklor i mis folklora) kao i nagrade Najbolji od najboljih u okviru međunarodnog književnog konkursa Zlatno pero Ljubljana 2018.

Pesmu pod nazivom "Sine" Mirjane Ćalić-Lukić iz Frankfurta, žiri je proglasio za pesmu godine i nagradio poveljom i zlatnom značkom.

- Izuzetna mi je čast što sam bila gost na ovoj manifestaciji i veliko hvala organizatorima za još jedno životno iskustvo okićeno zlatom - izjavila je Mirijana Ćalić-Lukić.
 

2024 © - Vesti online