Subota 01.09.2018.
00:50
Z. M. - Vesti

Kraj raspusta - pakao na putevima

pixabay.com
Očekuju se kilometarske kolone

Kada je reč o našim građanima moraju imati u vidu da će na ulasku iz Mađarske zasigurno biti duge kolone.

Pre svega na prelazu Nikelsdorf, gde je i proteklih nedelja, vikendom, bilo više kilometarskih kolona. Iz Slovenije na granici Špilfeld, takođe, treba računati sa dugim čekanjima i to višečasovnim.

Ko putuje dalje ka Nemačkoj mora imati u vidu da ga i tamo čekaju kontrole i vezane duge kolone vozila. ARBOe savetuje da putnici biraju rane jutarnje sate ili kasne večerašnje sate za putovanje i obavezno da sa sobom ponesu vodu i hranu, jer će dugo čekati na putu.

Gužve se očekuju gotovo na svim auto-putevima, a pre svega Zidautoban (A2) i Ostautoban (A4).

Inače A2 koriste putnici koji dolaze iz pravca Slovenije, a A4 oni koji putuju iz pravca Mađarske, dve rute koje ponajviše koriste naši građani.

Gužve se očekuju na naplatnoj rampi Šenberg na Brenerautobanu (A13). Kritične su i sledeće deonice: Fernpašstreke (B179), između Intala i Fisena; Pirnautoban (A9), između Incersdorfa i Klausa, kao i ispred Glajnalmtunela; Tauernautoban (A10) oko Salcburga i Filaha; Intalautoban (A12) ispred graničnog prelaza Kufštajn; Vestautoban (A1) i oko Salcburga, do Valzerberga; Karavankenautoban (A11) ispred Karavankentunela.
 

2024 © - Vesti online