Petak 31.08.2018.
14:14
Vestionline, Tanjug

Sara Vidak negirala sve optužbe o napadu na sudiju

facebook/Vidak Saraa
Sara Vidak

Vidakova je ispričala u sudnici da se desilo upravo suprotno, odnosno da je sudija Stanišićeva nju uhvatila za ruku i odgurnula.

Kazala je i da je Stanišićevu upozorila na ponašanje, te da je potom nastala panika i povici sudije da je napadnuta, prenosi Tanjug.

Vidakova tvrdi da nije ogrebala Stanišićevu po ruci, već da je sudija sa ogrebotinom izašla iz kancelarije u koju je ušla nakon napada. 

Kazala je i da joj osnovna tužiteljka nije na saslušanju uputila da može da se brani ćutanjem, kao ni da može da pozove ambasadora.

Rekla je da je tužiteljka bila nekorektna i neprijatna i da je saslušanje "bilo iživljavanje", kao i da je bila "nemoćna da bilo šta kaže".

Zato, rekla je, nije ni potpisala zapisnik.

Beograđanki je nakon incidenta određen pritvor do 30 dana, a u međuvremenu je sud odbio njenu žalbu na tu odluku, kao i ponuđenu kauciju od 10.000 evra da se brani sa slobode.

Tužiteljka Ljiljana Milić je dostavila sudu tri punomoćja, koje je potpisala majka Sare Vidak za advokate, i punomoćje koje je potpisala Vidakova.

Advokat Srđan Lješković smatra da su dokumenti falsifikovani i da se radi o manipulaciji tužilaštva, jer se radi o "pravno neukoj devojci“.

Vidakova je optužena da je 14. avgusta oko podneva u prostorijama Suda za prekršaje u Kotoru napala Stanišićevu, kojoj je tom prilikom nanela navodno lakšu telesnu povredu.

Sudija tvrdi da ju je Vidakova fizički napala nezadovoljna epilogom prekršajnog postupka protiv njenog momka Stevana Prpe.

Međutim, Vidakova i njena porodica tvrde da to nije tačno, već da je sudija ta koja je bila neprijatna prema njoj i prva je napala.

2024 © - Vesti online