Petak 31.08.2018.
09:33
blic.rs

Savez za Srbiju formira se u nedelju, za sada bez DSS

www.mc.rs
Dragan Đilas je pokrenuo ideju o formiranju Saveza za Srbiju

Lideri stranaka koje su deo Saveza poručuju da posle tog datuma politička scena neće biti ista, i da je Savez otvoren za sve kojima su interesi građana iznad pojedinačnih interesa.

Deo Saveza biće osam stranaka i organizacija: Demokratska stranka, Narodna stranka, Levica Srbije, Zdrava Srbija, Zajedno za Srbiju, Pokret za preokret, Sindikat Sloga i Dveri. Inicijativa za stvaranje opozicionog bloka je krenula od Dragana Đilasa, a šef Narodne stranke Vuk Jeremić kaže za "Blic" da je jako bitno da je došlo do ujedinjenja opozicije. 

Iako se u javnosti pojavljuju spekulacije da je unutar DS podrška Savezu na klimavim nogama, šef demokrata Zoran Lutovac to demantuje. 

"Podrška formiranju Saveza za Srbiju je opšta i odlučna. Naši članovi su razumeli poruku birača, trenutak i okolnosti u kojima se nalazimo i podržavaju napore da se izborimo za normalno društvo, vladavinu prava i bolji život građana. Savez je otvoren i za druge kojima su interesi građana iznad pojedinačnih interesa", kaže Lutovac za "Blic". 

Kroz ta otvorena vrata najverovatnije će ući i Demokratska stranka Srbije, ali bi to moglo da se desi, kako kaže izvor "Blica", polovinom septembra, kada bi trebalo da bude održan Glavni odbor stranke.

2024 © - Vesti online