Petak 13.11.2009.
13:00
Tanjug

Policajac osuđen za ubistvo

Miljan Raičević, osuđeni policajac 

Predsednik sudskog veća sudija Života Đoinčević izričući kaznu je rekao da je sud ustanovio da je Raičević kriv za ubistvo Zarića, navodeći da će obrazlaženje presude biti navedeno u pisanom otpravku presude.

Raičević je u svojoj zavrašnoj reči, pre izricanja presude kazao da se ne oseća krivim za ubistvo Zarića jer je sve radio po propisima.

"Ne osećam krivicu, sve sam radio profesionalno i po propisima. Žao mi je zbog svega što se dogodilo i izjavljujem saučešće Zarićevoj porodici", kazao je Raičević.

Okružno tužilaštvo tereti Raičevića za ubistvo "s umišljajem, jer je ispalio smrtonosni hitac u Zarića, s razdaljine od pet centimetara, iako situacija nije iziskivala silu", za šta mu preti kazna zatvora od pet do 15 godina.

U optužnici se navodi da je policijska patrola 19. marta zaustavila vozilo u ranim jutarnjim časovima koje je prošlo na crveno svetlo. Fudbaler "Resnika" Zarić, sedeo je na mestu suvozača, a Raičević je, kako se navodi u optužnici, do njega došao s repetiranim službenim pištoljem.

Policajac je bio uračunljiv, svestan svog dela, a u mladića je pucao s vrlo male udaljenosti, pokazali su nalazi veštaka balističara, navodi se u optužnici.

Neposredno posle ovog incidenta policija je saopštila da je Zarić ubijen posle policijske potere, pošto se opirao hapšenju, jer nije želeo da izađe iz vozila i otimao se s policajcem oko pištolja.

Zarić je zadobio povrede u predelu glave, od kojih je preminuo na licu mesta, a smrt je konstatovao dežurni lekar.

2024 © - Vesti online