Petak 31.08.2018.
03:30
b92.net, Vestionline

Yahoo Mail nastavlja da prodaje podatke korisnika

pixabay.com
 

Međutim, izgleda da to nije slučaj i sa Yahoo Mailom. Novi izveštaj tvrdi da Yahoo Mail nastavlja da skenira mailove kako bi prodavao podatke oglašivačima. 

Izveštaji sugerišu da je Oath, kompanija koja je sada vlasnik Yahoo Maila, u pregovorima sa oglašivačima u vezi sa novim servisom koji će skenirati preko 200 miliona Yahoo Mail inboxova, kako bi obezbedili podatke o korisnicima. 

Oath je potvrdio da Yahoo Mail zaista skenira mailove, ali je istakao i da samo promotivni mailovi, koji se obično šalju od maloprodaja, bivaju skenirani. Algoritmi koji se koriste za skeniranje tih mailova i kolačića se plasiraju kako bi korisnicima u budućnosti prikazivali slične reklame. 

Sistem skeniranja ignoriše lične mail poruke, a sve informacije koje personalno identifikuju korisnika su skrivene od podataka koji se daju oglašivačima. 

Takođe, korisnicima se daje i mogućnost da isključe opciju skeniranja. Ovo se može učiniti tako što se ode u Ad Interest Manager u Yahoo Mailu i izabere relevantna opcija. Ova stranica se nalazi u Settings meniju.

2024 © - Vesti online