Petak 31.08.2018.
08:15
S. Đurić - Vesti

Prosidbe na bini

Z. K. Munja
Marija Šerifović

Nakon pesme "Pametna i luda" jedan momak popeo se na scenu sa svojom devojkom i sa prstenom u ruci kleknuo ispred nje, dok je Marija oduševljeno posmatrala šta se dešava.

Devojka je pristala da se uda za mladića, a ovaj hrabar gest publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom. Šerifovićeva je potom rekla da je pred Bogom i ljudima zauvek spojila jednog Mišu i njegovu izabranicu.

U poslednje vreme prosidbe na nastupima pevača na prostorima bivše Jugoslavije postale su trend. Apsolutni rekorder je Sergej Ćetković i ne prođe ni jedan njegov nastup a da neko iz publike ne zaprosi devojku baš na njegovom koncertu.

Ćetković je uvežbao i tekst Duška Radovića koji čitaju matičari na opštinskim venčanjima. Pre dve godine na Sergejevim koncertima u Centru Sava dve dame pristale su da se udaju za svoje mladiće, a pevač im je čestitao uz pesme "Pogledi u tami" i "Reci da".

Isto se desilo i na nastupu Bobana Rajovića u Orašju.

- Mladić je izašao na binu i zamolio me da mu pomognem. Naravno da sam pristao. Ovakvi momenti na koncertima su mi posebno dragi, iako ovo nije prva prosidba na mom koncertu. Nadam se da ću im biti taličan i doneti sreću - rekao je jednom prilikom Rajović.

Koncert Zlatana Stipišića Džibonija u Beogradu neće pamtiti samo on, već i jedna Julijana kojoj je dečko priredio nezaboravno veče. Hrvatski pevač smatra da je muškarcima potrebna velika petlja kako bi zaprosio svoju izabranicu.

- To je jedna nezahvalna situacija. Ženama nije ni jasno koliko je nama muškarcima koji smo od malih nogu učeni da budemo mačo, da ne pokazujemo osećanja dramatično pred nekoliko hiljada ljudi kleknuti - rekao je u jednom intervjuu Džiboni.

I na jednom od koncerata Vlade Georgieva ozvaničena je jedna ljubav. Naime, glavni akteri su bili jedan Žarko i jedna Verica, a Verica je imala tu čast da je u ime njenog dragog isprosi popularni Barba.

Neuobičajena situacija

Momci iz Amadeus benda obaraju rekorde u posećenosti na svojim nastupima, a na koncertu u Posušju, pevač benda Džaja je dobio ponudu koju nije mogao da odbije. Jedan od mladića, koji je želeo da zaprosi devojku, zamolio je pevača da on uradi to umesto njega. S obzirom na to da je dečko bio siguran da će devojka u tom slučaju pristati, jer joj je Džaja omiljeni pevač, momak je uspeo da ubedi pevača da to uradi umesto njega.
- Bio sam baš iznenađen. Za sve ove godine koliko se bavim ovim poslom, imao sam svakakvih ponuda. Na jednom nastupu na bini dečko je zaprosio devojku, ali mi se nikad nije desilo da neko traži da ja to uradim za njega. U tom trenutku mi se činilo da dečko nije bio siguran da će njegova devojka pristati, jer nisu dugo bili zajedno, pa je tražio da je ja zaprosim u njegovo ime, jer sam joj ja omiljeni pevač, pa mene neće odbiti. Na svu sreću pristala je - rekao je Džaja.

Negativno iskustvo

Na koncertu Prljavog kazališta pre nekoliko godina u Beogradu, jedan mladić odlučio je da zaprosi svoju devojku, a članovi zagrebačkog rok sastava, kako su rekli, nervozno su dočekali to "da". Naime, Jasenko Houra i ekipa izbegavaju molbe fanova koji žele da zaprose svoje devojke, jer su jednom prilikom imali negativno iskustvo.
- Pre desetak godina jedan mladić je hteo da zaprosi devojku, a ona je odbila da dođe kod njega na binu. Svi smo slutili da mu nikad neće doći. Često srećemo ljude koji su se na našim koncertima prvi put poljubili ili počeli vezu. Zato nam je negativan odgovor devojke u Slavonskom Brodu bio šok - rekao je tada pevač Mladen Bodalec.

2024 © - Vesti online