Sreda 29.08.2018.
19:20
mondo.rs, Vestionline

Legenda Partizana šokirao turskog novinara

M. Todorović
Saša Ilić

Saša Ilić je ikona Partizana, ali je dobro poznato lice i u Turskoj, gde je igrao za Galatasaraj i gde ga navijači tog kluba pamte, baš kao i legendarnog Dževada Prekazija, koji je takođe sa crno-belima doputovao u Istanbul kao podrška.

Kapiten Partizana bio je, zajedno sa trenerom Zoranom Batom Mirkovićem, određen da govori na konferenciji za novinare u sali veleleponog stadiona Bešiktaša, pred revanš meč u četvrtak uveče. 

Dok je Mirković govorio, jedan turski novinar je glasno pričao preko mobilnog telefona. Kada je podigao glavu, video je za stolom i Sašu Ilića i bilo je primetno da se iznenadio. 

Predstavnici srpskih medija su se našalili da je tom turskom kolegi Saša Ilić, verovatno, ostao u lošem sećanju, kada je kao igrač Galatasaraja postigao dva gola u istanbulskom derbiju za preokret.

- Mi smo već u Beogradu pokazali da možemo da pariramo ovako velikoj ekipi kao što je Bešiktaš uz maksimalno zalaganje i koncentraciju. Očekuje nas paklena atmosfera, ali to može da bude naša prednost, jer su mladi igrači željni dokazivanja. Očekujem sjajnu utakmicu i pobedu Partizana - rekao je Saša Ilić novinarima.

S obzirom na to da poznaje turski fudbal, zna i kakva atmosfera očekuje Partizan, ali...

- Ali, i mi u Srbiji imamo sličnu atmosferu. Zato ne očekujem ništa specijalno. Ni njima nije bilo lako u Beogradu, kao što ni nama neće biti u četvrtak uveče. Jedina razlika je što se stadion u Beogradu retko puni.

Da li neko može da ponovi ono što je Ilić protiv Bešiktaša? Ne mora za minut, ali da budu dva gola...

- Velika je stvar postići dva gola protiv Bešiktaša, ali to je bilo davno. Partizan u svojim redovima ima igrače koji mogu da reše utakmicu. Nismo došli sa belom zastavom - odgovorio je Ilić.  

2024 © - Vesti online