Sreda 29.08.2018.
16:33
Z. Mirković - Vesti

Treći proces za smrt Srbina

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Da podsetimo, Igor Z. je ubijen hicem iz pištolja ispred jednog kafića u 20. bečkom okrugu, nakon svađe s jednom osobom.

Ubrzo nakon ubistva u obližnju policijsku stanicu i dalje nepoznate osobe dovezle su Škeljzena D, koji je preuzeo krivicu na sebe.

On je tvrdio da se sa Srbinom posvađao oko jedne devojke i da je potom pucao, navodno, u samoodbrani tokom sukoba sa Igorom. Jedan hitac je pogodio nesrećnog mladića u glavu i on je preminuo na licu mesta.

Više osoba je bilo svedok ovog zločina, ali i dalje postoji nejasnoća da li je ovaj kosovski Albanac stvarno ispalio kobni hitac.

Tokom suđenja u novembru Škeljzena je porota oslobodila optužbe, ali su sudije poništile njihovu presudu. U aprilu ove godine obnovljeno je suđenje, koje je završeno presudom, podsećaju austrijski mediji.

Sumnjivi im i novinari

Branioci osuđenog Albanca kritikuju suđenje, navodeći da nije bilo analize tragova krvi, te i da je drugo suđenje proteklo u sumnjivim okolnostima, jer je "šef" porote bio jedan novinar koji je izveštavao o ovom ubistvu.

Taj novinar je tokom suđenja "izbačen" iz porote, ali advokati tvrde da je prethodno ekstremno izmanipulisao ostalim članovima porote.

- Mislio sam da sam povukao obarač, ali ne znam da li sam - izjavio je tokom suđenja Škeljzen D. bacajući ponovo sumnju na ceo slučaj i da li eventualno krije pravog počinioca ubistva, a da je za novac ili neku uslugu on na sebe preuzeo odgovornost.

- Tokom suđenja pojavila se sumnja da li je on pucao ili je neko njega naterao da prizna zločin - kažu izvori iz istrage za medije.

Naime, analize veštaka ne mogu da potvrde da li je on ispalio metak, jer premalo ostataka baruta je na njegovoj ruci i odeći. Njegovi advokati Verner Tomanek i Filip Volm podneli su posle prijema presude žalbu i očekuju treće suđenje.

Oni tvrde da jedan svedok, i pored zahteva, nije saslušan.

2024 © - Vesti online