Četvrtak 30.08.2018.
01:30
A. Šišić - Vesti

Šljokice u po bela dana

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Koko Šanel je zato stvorila vanvremenski belo-crni blejzer od tvida koji se i danas prodaje. Stilisti ističu da dame treba da kupuju ove odevne komade, jer oni nikad ne izlaze iz mode.

Trendseterke su ove sezone pohrlile u butike ne bi li pazarile karirane modele. Kockice su ponovo došle pod svetla reflektora. Pepito sako u sivim tonovima može idealno da se uklopi uz farmerke, pantalone, suknje pa čak i jednobojne haljine. U zavisnosti od obuće može da bude prikladan za dan, ali i večernje izlaske. Nov trend koji su mnogi dočekali na nož su sakoi od šljokica.

Maskiranje kilograma

Znalci navode da prilikom kupovine sakoa žena treba da vodi računa o njegovom kroju. Mnoge dame su u zabludi ako su gojaznije, pa često kupuju preširoke ravne modele koji im samo dodaju kilograme.

Naravno, blejzeri ne treba da budu ni pretesni, jer će onda opet delovati nezgrapno. Moraju da pronađu meru i blago strukiran model koji će sakriti sve njihove nedostatke, a istaći vrline.

Ovakvi komadi su doskora po nepisanom pravilu bili rezervisani samo za noćne izlaske i glamurozne prilike. Ipak, smele dame koje teraju modu ove blejzere pogotovo u crnoj boji rado nose i u 12 sati popodne. Umiruju ih džinsom ravnog kroja i jednobojnim bluzama.
Stilisti savetuju pripadnice nežnijeg pola da ako su u mogućnosti pazare i sakoe pastelnih nijansi.

Nežno-zeleni, roze, žuti i nebo-plavi blejzeri pristaju savršeno skoro svakom tenu. Oplemenjuju odeću koja se uz njih kombinuje i idu uz skoro sve.

Jarke boje privlače pažnju

Smele žene nose i smele boje. Dame koje vole da budu u centru pažnje kupuju vatrenocrvene, kraljevsko-plave ili jarkožute sakoe.

Uglavnom ispod njih nose potpuno crnu odeću. Ovakvi komadi su toliko upečatljivi da prolaznici ne mogu a da se ne okrenu za njima.

2024 © - Vesti online