Četvrtak 30.08.2018.
03:00
D. Nikolić

Posle razvoda, žurka i za auto

Ž. Marković
Ništa bez Ciriha: Novi Folsvagen

Sada je u dvorištu svoje kuće u Ćupriji napravila žurku za 30 gostiju povodom kupovine novog automobila, folksvagenovog pik-apa. Atmosferu je do usijanja doveo orkestar kad je pevačica zapevala "Čik, čik, čik, pošla Vlajna na piknik", kada se mikrofona latila i sama slavljenica i zapevala bolje nego pevačica.

- Možda je trebalo da postanem pevačica, ali ne može čovek da postigne sve što poželi. Ispunila sam svoje snove kada sam otišla u Cirih, grad koji mi je omogućio da se osamostalim i da ne zavisim ni od koga. Srećna sam i što sam pre pet meseci proslavila 30 godina od razvoda braka sa Perom, koga sam trpela samo zbog dece - priča Mirjana.

Podrška gostiju

- Svima u Americi sam pokazivala fotografije sa proslave razvoda braka. Svi su rekli da je Mirjana veoma originalna žena. Za ovu priliku napravila sam joj ogrlicu, koja će se slagati sa novim automobilom. Život u Americi je mnogo lakši, ali nema ovakvih veselja - rekla nam je Snežana Najdanović, koja je u Americi 41 godinu sa majkom, decom i unučićima, a koja će uskoro, kako nam je rekla, da odvede novog mužića.

Mislila je, kaže, da će za 50. rođendan sinovi Raša i Mirko da joj prirede neko lepo iznenađenje, ali pošto je ono izostalo, pre dve godine samoj sebi je organizovala proslavu za 60. rođendan.
- Sledeće slavlje biće za dve godine kada ću proslaviti odlazak u penziju, jer sam invalidski penzioner - kaže Mirjana za "Vesti".

Njen život nije bio lak. Majka Hristina i pokojni otac Dimitrije udali su je sa nepunih 15 godina. Nakon godinu dana rodila je sina Rašu, a u 18. i sina Mirka. Suprug Pera je ubrzo otišao za Švajcarsku sa svojim ocem, a ona je ostala sama sa decom. Mirjana se nije mirila s sudbinom, već je rešila da je uzme u svoje ruke.

Ž. Marković
Čik, čik, vlajna: Mirjana se latila mikrofona

- Pera i njegov otac mislili su da moja svekrva i ja ostanemo kod kuće, da čuvamo stare i decu, a oni da se švrćkaju sami po inostranstvu. Pošto me je mnogo maltretirao, zbog čega sam znala da sa njim neću da provedem čitav život, tri godine posle njega otišla sam u Cirih. Pera je bio sezonac, a ja sam četiri godine radila na crno. Kada smo dobili B vizu, odveli smo i decu u Švajcarsku. Nisam htela da ih ostavim ovde da se pate. Kada su se deca situirala, više nisam mogla da živim sa njim i razvela sam se. Bilo je to posle 18 godina braka - iskrena je Mirjana.

Ona dodaje da u Srbiji ima sestru Radojku, koja je imućna i koja joj ne bi dozvolila da gladuje, ali da je bolje kada ima hleb u svojim rukama. Čak i da se zaposlila u Srbiji, kaže, bila bi rob i ništa ne bi postigla. O novom automobilu mogla bi samo da sanja.

Pomaže sirotinju širom Srbije

Mirjana već 10 godina novčano pomaže porodice slabijeg materijalnog stanja iz raznih gradova Srbije. Trenutno svakog meseca šalje novčanu pomoć za tri porodice, a kad joj se neko obrati za pomoć, ona uvek izađe u susret.

- Nedavno mi se obratila žena iz Kragujevca, čiji suprug boluje od karcinoma. Imaju jedno dete i ne mogu da mu kupe ni pampers, ni hranu. Nekoliko puta sam sa svojim prijateljicama otišla kod njih i kupila im hranu i pampers. Najdraže mi je kad mi porodice kojima pomažem iskažu zahvalnost - kazala je naša sagovornica.

- Da sam ostala u braku sa Perom, možda bih odavno umrla. On se ženio još tri puta, ali su ga sve ostavile. Poznajem sve njegove žene. Jedna mi je rekla da joj je žao što nije znala za moju proslavu razvoda braka, jer bi došla. Možda napravimo neku zajedničku proslavu - šali se Mirjana.

2024 © - Vesti online