Četvrtak 29.07.2010.
15:22
Vestionline

Monstruozno: Majka sistematski ubijala decu

Francuskinja, stara 47 godina, najpre je u pritvoru priznala ubistvo dvoje novorođenčadi pre 10 godina, da bi kasnije priznala da je ubila i ostalih šestoro novorođenčadi, prenela je agencija Rojters.

Mesto zločina: Organi reda rade uviđaj


Žena, bolničarka po zanimanju, sada je pod istragom i očekuje se da protiv nje bude pod podizanje optužnice zbog ubistva maloletnih lica ispod 15 godina. Njen suprug, stolar, takođe je pod istragom zbog prikrivanja tela i neotkrivanja zločina.


Tužilac je naložio zadržavanje žene u pritvoru, dok će njen suprug biti pušten na slobodu i ostaje pod sudskom prismotrom.


Komšije su izjavile da im par, koji ima dve ćerke u dvadesetim godinama, nikada nije budio nikakvu sumnju i da su uvek bili nasmejani i srdačni.

"Bili su to mirni, ljubazni i uljudni ljudi, nikada nisu pokazivali nikakve znakove abnormalnog ponašanja", izjavile su komšije i dodale da je muž čak izabran u gradskom savetu.


Leševi su pronađeni u plastičnim kesama na dve različite lokacije na imanju u Vijerzo-Tertru, nedaleko od grada Lila, odakle se osumnjičeni par nedavno odselio.

Slučaj je izbio na videlo kada su novi vlasnici kuće, koja je pripadala roditeljima beba, prijavili policiji da su u bašti svog novog doma u tom selu otkrili kosture novorođenčadi.

Policijski službenici su potvrdili da su to posmrtni ostaci dve bebe.

U Francuskoj je proteklih godina zabeleženo više slučajeva u kojima su majke ubijale novorođenčad i potom sakrivale njihova tela. 

2024 © - Vesti online