Utorak 28.08.2018.
17:55
Vestionline, b92.net

Počinje nova sezona u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

commons.wikimedia.org/Alxadj
Jugoslovensko dramsko pozorište

Jugoslovensko dramsko pozorište će 16. septembra u 12h u foajeu pozorišta obeležiti stoti rođendan Branke Veselinović, članice prvog ansambla JDP-a i najstarije glumice u našoj zemlji. 

Branka Veselinović je igrala u prvoj predstavi JDP-a Kralj Betajnove 3. aprila 1948. godine. Sa suprugom Mlađom Veselinovićem u našoj kući je provela ceo radni vek. Branka Veselinović je dobitnica brojnih nagrada, izdavala je knjige, bila ambasador UNICEF-a... I dalje se aktivno bavi humanitarnim radom i ne propušta nijednu premijeru ili proslavu Dana Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Ovaj značajni jubilej obeležićemo u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja i Skupštinom grada Beograda. 

Predstava Svita br.3 "Evropa", koja je na programu ovogodišnjeg Bitefa, biće izvedena na Sceni Ljuba Tadić 13. i 14. septembra. I u ovoj sezoni nastavljamo sa akcijom Popust na umetnost, pa se za većinu predstava ulaznice na dan izvođenja mogu kupiti sa popustom od 50%. 

U septembru se nastavljaju probe predstave Vrat od stakla Biljane Srbljanović u režiji Jagoša Markovića. Premijera predstave zakazana je za 5. oktobar na Sceni "Ljuba Tadić".

2024 © - Vesti online