Utorak 28.08.2018.
15:55
J. L. Petković - Vesti

Momčilo Trajković: Vučić me lažno optužuje!

A. Čukić
Momčilo Trajković

Trajković tvrdi da Vučić, ali i predstavnici Srpske liste to rade da bi sprečili da govori šta misli o politici predsednika Srbije prema Kosovu. Lider SPOT-a, kaže i da bi ovom temom trebalo da se bavi Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, a da je on spreman da da izjavu. 

- Sramota me je što moram da ponovim, a što sam u otvorenom pismu Aleksandru Vučiću podrobno objasnio - "Predsednik a laže"! Njegovo ponašanje podseća me na krvoločnog snajperistu plašljivca, koji se sakrio u nekom potkrovlju i besomučno puca na goloruke ljude. Ovoga puta je "pucao" u mene. Uhvatio sam metak rukom, dunuo u njega i odložio ga za vreme kada ova zemlja bude uređena i pravna. Ta kukavica s kojom sam pre šest meseci (na njegov poziv), u Predsedništvu Srbije razgovarao "oči u oči", imala je priliku da mi u lice kaže, pa i da javno saopšti ili pak da odbije razgovor sa "prodavcem zemlje u Čaglavici". Naprotiv, kao poslednja kukavica tražio je slamku spasa nakon likvidacije Olivera Ivanovića, za čijim ubicom se još uvek traga!? - saopštio je Trajković. 

Govoreći o tom susretu, Trajković kaže da je Vučić tada imao "samo reči hvale o inicijativama i predlozima koje mu je rukovodstvo Srpskog nacionalnog foruma predalo". 

- Umesto da odgovori na pitanje zašto nas je pre šest meseci gledao u oči i lagao, on zamenjuje teze i lažno me (i javno) optužuje da sam "preprodavac srpske zemlje u Čaglavici". Predsednik države, a laže! Optužbe koje je predsednik Vučić izneo, ako su tačne, one moraju biti predmet specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal. Ukoliko Tužilaštvo želi, drage volje ću se odazvati pozivu. Ovo pitanje, odnosno ove optužbe, on i njegovi "čauši" iz tzv. Srpske liste pokreću, ne bi li me ućutkali da iznesem svoj stav o njegovoj politici, koja na žalost vodi u pravu katastrofu i narod i državu, a i Crkvu - ističe Trajković:  

On dodaje da je "očekivao da će se manuti đavoljeg posla pravljenja precizne mete kakvu su njegovi "čauši" postavili i Oliveru Ivanoviću". 

- Sad je potpuno jasno da, ne samo oni, nego i on lično najdirektnije učestvuje u tome, dok oni ćute. Predsednik države, crtač meta!? Zemljo Srbijo!? Bio sam se zarekao da je naš susret od 30. januara 2018. godine, naš poslednji susret, ali sada sam siguran da ćemo se ponovo naći. Ovoga puta na sudu. Kad-tad.

2024 © - Vesti online