Utorak 28.08.2018.
20:00
M. Topalović - Vesti

Mališani iz dijaspore u kampu "Deki 5" (14): Matematičar Teo obožava Ronalda

Vesti
Teodor je pažljivo slušao sva uputstva

Biljana i Silver Gerginić su sa svojim mezimcem na Zlatiboru. Majka je sa nama u društvu, rodom je iz Smederevske Palanke, počinje priču ovako:

- Teo, kako ga od milja zovemo, počeo je da trenira u slavnom Rapidu. Zadržao se tri godine, ali više nije mogao - priseća se Biljana. - Neću da upotrebim neku težu reč, ali puno toga je postalo neizdrživo! Dete je konstantno bilo pod stresom, nije mogao da se opusti, uživa, pruži maksimum, a pošto obožava fudbal morali smo da mu pronađemo novu sredinu.

Roditelji su se dali u akciju tražeći novu sredinu za Tea.

- Posle izvesnog vremena obreli smo se u Viner šport klub, koji je lociran u kvartu Dornbah u 17. becirku.

Tako su Gerginići, koji žive u 13. becirku, uspeli da reše gorući problem. Sada ga 15 minuta voze do stadiona gde tri puta nedeljno trenira, a vikendom igra utakmice.

- Jednostavno smo se pojavili i rekli da želimo da dete pređe u Viner šport klub, a povoljna okolnost bili su dečaci sa naših prostora.

Odomaćili se na Zlatiboru

Gerginići su godinama bili gosti, a sada su "sastavni deo" Zlatibora.
- Stariji sin Petar, koji ima 18 godina i rođen je u Srbiji, bolovao je od bronhitisa. Gde sve nismo bili i šta sve nismo pokušali. Onda su nam preporučili Zlatibor kao poslednje i najbolje rešenje. Počeli smo da dovodimo Petra 2000. godine. Kasnije smo uvideli da je to trajan proces koji daje rezultat, pa smo pre pet godina kupili apartman i na neki način postali "meštani" - Objašnjava nam detaljno Biljana.
Da li Vas nervira preterana gradnja?
- Da, ali bože moj. Malo smo izdvojeni na putu za naselje Zova tako da ne osećamo gužvu, građevinske radove i sve ostalo što karakteriše centar Zlatibora.

Da li je bio neki test, proba?

- Da, ali je trajao samo pola sata. Obratili su nam se s jasnom porukom da Teodora žele u svojim redovima zbog talenta koji poseduje! Najzad smo odahnuli.
Ni tu nije bio definitivan kraj nevoljama?

- Teodor je bio registrovan za Rapid, pa je najpre bio na pozajmici u Viner šport klubu. Otkupljen je posle pola godine i tada je definitivno i zvanično promenio sredinu.

Vesti
Zvezdaši. Teo i Deki

Sa Teom je još osam dečaka sa prostora eks YU, ali ima još jedna povoljna okolnost.

- Trener je Aleksandar Jovanović sa kojim su svi roditelji prezadovoljni. Posebno je značajno i pohvalno da se deca druže i van kluba - ističe Biljana.

Teo je odličan učenik matematičkog smera.

- Majka je rekla prvo škola, pa sve ostalo - uključio se pomalo stidljivo u razgovor polaznik kampa "Deki 5".

Poput mnogih dečaka iz dijaspore Teodor nema idola među srpskim reprezentativcima. Ruku na srce malo je takvih i u Srbiji.

- Ronaldo, Ronaldo i samo Ronaldo. Sva garderoba, oprema, soba, sve je u znaku Ronalda - jada se Biljana.

Teo kaže da je navijač Zvezde, a presudan uticaj na taj izbor imao je ujak.

Vesti
Timski duh: Pozdrav na kraju treninga

Sutra - Mališani iz dijaspore u kampu "Deki 5" (15): Srpska kolonija u Edontonu

 

 
2024 © - Vesti online