Utorak 28.08.2018.
13:22
Vestionline

Čeferin: Srbija oštećena za penal na SP, VAR me nije ubedio

EPA/STEPAN FRANKO
Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA

Nemački sudija Feliks Brih povlačenje Aleksandra Mitrovića od Štefana Lihštajnera i Fabijana Šera nije okarakterisao kao penal, posle čega je Švajcarska preokrenula na 2:1 i praktično eliminisala "orlove" sa Svetskog prvenstva u Rusiji.

- Potrebno je sve da se reguliše. Pogledajte pomoćne sudije na Svetskom prvenstvu, ništa nisu radili, samo su čekali. Jedan arbitar mi je rekao "Kada je veliki incident, stavim prst u uvo i svi su me ostavili na miru". Imamo primer Srbije kojoj nije sviran čist penal protiv Švajcarske, a nekima jeste za mnogo manje stvari - rekao je Čeferin za slovenačku Ekipu.

Brih je zbog greške na meču Srbija - Švajcarska udaljen sa Mundijala i nije sudio utakmice nokaut faze kao jedan od najcenjenijih sudija u Evropi.

Čeferin smatra da VAR još uvek nije spreman da se koristi u Ligi šampiona, iako postoje tvrdnje mnogih da bi trebalo da se uvede.

- Ne znam odakle dolaze navodi, nisam pričao o tome i nisam uveren oko VAR-a. Neke stvari moraju da se isčiste, ko odlučuje da li je potreban VAR, glavni sudija ili iz video sobe? Niko to ne razume, ni navijači, novinari... Sve je nejasno. Ipak, svesni smo da će jednog dana biti neophodan i da će biti u Ligi šampiona, ali ona nije turnir - zaključio je on.

Srbija je u grupnoj fazi izgubila još od Brazila (2:0), a pobedila Kostariku (1:0).

2024 © - Vesti online