Četvrtak 29.07.2010.
10:31
Vestionline

Raskid ugovora na štetu Antića

"Mislim da svi mi imamo želju da nastavimo rad sa selektorom i nadamo se da će Antić ne samo odvesti našu reprezentaciju na EP 2012. godine nego će tamo i napraviti uspehe kojima ćemo se ponositi", rekao je između ostalog Đorđević za "Sportski žurnal".

On je ponovio da je Antić izuzetan stručnjak.

"Svesni smo koliko je dao našem fudbalu i koliko je uticao da se kult reprezentacije podigne. Zaista bih voleo da ostane selektor. Siguran sam da tako misle i ostali članovi Izvršnog odbora FSS. Svi poštujemo Antićev rad i ponavljam da bismo voleli da ostane selektor. Međutim, moramo da se suočimo sa istinom da on četiri utakmice, a to je 40 odsto kvalifikacija za EP, neće moći da vodi reprezentaciju. Čekamo odluku Apelacione komisije FIFA. Antić je rekao da nije vređao sudiju posle utakmice SP protiv Australije i zbog toga očekujemo da kazna bude ukinuta. Nadamo se da će se Apelaciona komisija FIFA uskoro sastati. Mi smo tražili od naše stručne komisije da do 10. avgusta sagleda situaciju i predloži rešenja. Ono što oni predlože razmatraćemo između 12. i 15. avgusta", dodao je potpredsednik FSS.

On je ponovio da se nada da FSS neće doći u situaciju da raskine ugovor na štetu Antića.

"FSS može u svakom trenutku da raskine ugovor na štetu Antića bez ikakvih posledica. FSS ima pravo da raskine ugovor ako selektor na bilo kojoj prijateljskoj ili kvalifikacionoj utakmici ne vodi reprezentaciju, a da razlog nije viša sila. Tu je situacija apsolutno čista. Naša pažnja je usredsređena da se taj problem reši, a ne da potežemo za pravnim tumačenjima", istakao je Đorđević. 

2024 © - Vesti online