Četvrtak 29.07.2010.
10:18
Vestionline

Stojković se povlači iz reprezentacije

"Ne mogu više da trpim pritisak zbog mog klupskog statusa. Ako uskoro ne pronađem klub mislim da je najpoštenije da se zahvalim selektoru Antiću i privremeno se povučem iz reprezentacije", rekao je Stojković i dodao:

"Nacionalnom timu je potrebna dobra atmosfera od samog starta, da svi budu usmereni ka jednom cilju i ne treba da na bilo koji način stvaram atmosferu koja bi destabilizovala nacionalni tim. Srbija ima još dobrih golmana osim mene".

Stojković je istakao da o svojoj odluci nije obavestio selektora Srbije Radomira Antića.

"Nisam to još nagovestio selektoru, ali hoću brzo. Antić je čovek koji je mnogo uradio za mene i biću mu zahvalan do kraja života. Voleo bih da ostane selektor i ukoliko me ne pozove naravno da mu neću zameriti. Naravno, sve ovo ne znači da ja ne želim dres Srbije. čim se ustalim u klubu ponovo ću se boriti za svoje mesto i uveren sam da ću se vratiti", rekao je srpski golman.

On kaže da će prihvatiti eventualni poziv za prijateljski meč sa Grčkom, koji će biti odigran 11. avgusta u Beogradu.

"Odazvaću se, naravno, pogotovo što bi ta utakmica mogla da ima uticaj na eventualni transfer. Ali, ponavljam ako se ne promene stvari do starta kvalifikacija za EP najbolje je da me ne bude na spisku", ponovio je Stojković, koji je zaključio da veruje da će do kraja prelaznog roka da pronađe klub.

Stojković (26) je u karijeri branio za Loznicu, Leotar, Zemun, Crvenu zvezdu, Nant, Vitese, Sporting, Hetafe i Vigan. Za reprezentaciju Srbije nastupio je na 36 mečeva.

2024 © - Vesti online