Četvrtak 29.07.2010.
09:50
Srna

Beba se hrani u narodnoj kuhinji!

Narodna kuhinja (Arhivska fotografija)

Soldat je lokalnom radiju u Livnu rekao da najstariji korisnik usluga Narodne kuhinje ima 89 godina, a najmlađi devet meseci, te da je među korisnicima i šesnaest samohranih majki sa maloletnom decom, ali i nekadašnji ugledni ljudi koji su u ratu ostali bez posla i imovine.

Prema njegovim rečima, broj korisnika Narodne kuhinje bio bi mnogo veći obzirom na veoma tešku ekonomsku i socijalnu situaciju u opštini koja je teško stradala u ratu i spada među najsiromašnije u BiH, ali ograničena sredstva za finansiranje jedini su razlog što kuhinja nema dva puta više korisnika.

Soldat je rekao da je zahvaljujući pomoći međunarodne humanitarne organizacije "Misija bez granica", koja od otvaranja 2001. godine finansira Narodnu kuhinju u Glamoču, organizovan kurs informatike za decu čiji su roditelji korisnici kuhinje.

On je napomenuo da besplatni kurs informatike pohađa 27 dece, među kojima ima i onih čiji roditelji nisu korisnici usluga Narodne kuhinje, a koji u Glamoču nisu bili u mogućnosti da pohađaju obuku za rad na kompjuteru i korištenje interneta.

2024 © - Vesti online