Ponedeljak 27.08.2018.
17:29 >> 19:09h
Vestionline

Beron: Nema većeg izazova od Crvene zvezde

twitter.com/kkcrvenazvezda
Bili Beron: Prošlo je tek dve nedelje, kao da sam tu dva meseca

- Sve je odlično za sada. Žena I ja smo konačno pronašli stan, ona je srećna, a svako ko je oženjen zna koliko je to bitno. Još istražujemo okolinu, navikavamo se. Na terenu je sve sjajno, klub je odličan. Nikad nije lako seliti se po svetu, po 3000-4000  daleko. Prošlo je tek dve nedelje, kao da sam tu dva meseca jer radimo puno stvari na i van terena. Uzbudljivo je, bićemo ovde narednih 9-10 meseci i spreman sam - odgovorio je 28-godišnji bek na pitanje o privikavavanja na Beograd.  

Mnoge igrače je tek upoznao, naglasivši da je jako važno spojiti mladost i iskustvo koje Crvena zvezda ima da bi se postigli zacrtani ciljevi:

- Spreman sam za izazove i pritisak. Ovo je moja peta godina u Evropi. Nema većeg izazova nego igrati za Crvenu zvezdu, boriti se za titule. Kada mi je agent rekao da su zainteresovani za mene i kada me je trener Tomić zvao bio sam vrlo uzbuđen, rekao sam ženi da ćemo to raditi. Izazov je i za mene I za tim, tako da ne postoji bolji način za napredak.

Kombo-bek se dotakao i uloge koja se od njega očekuje:

- Agresivnost u napadu, kreiranje za sebe i saigrače. Ako se plej umori, ja mogu da ga zamenim u organizaciji igre. U odbrani, želim da budem jedan od najboljih defanzivaca.

Za razliku od njega, Filip Čović je od finiša prošle sezone po drug put u crveno-belom dresu:

- Biće pritisak na svima nama da pokažemo da možemo da uradimo šta treba da uradimo. Da vratimo Crvenu zvezdu tamo gde joj mesto. Navikao sam na pritisak.

Osim njega, povratnici su i Cirbes, Ristić i Simanić. O atmosferi u renoviranom timu i svojom ulozi u istom izjavio je:

- Pokušavamo da se uklopimo, to zasad ide jako dobro, uopšte se ne vidi da smo tu samo deset dana. Svi smo uigrani i van terena i na terenu, tako da sasvim je dobro što se atmosfere tiče. Ima dosta iskusnih igrača mojih godina koji igramo na nivou ABA lige, Evrolige, Evrokupa , tako da ćemo pomagati jedni drugima, najbitinije da dobro radimo na početku.

Neosvajanje trofeja u ABA ligi, samim tim i odsustvo iz Evrolige, smatrao se velikim neuspehom. O tome ko će biti glavni rival za titulu, rekao je da još ima vremena da se proceni:

- Videćemo kad krene sezona. Ekipe se pojačavaju. Postavlja se pitanje, mada pre konstatacija, da će ABA biti jača ove godine nego pre, više dobrih pojedinaca. To što neko dovede dobre igrače ne znači da će da napravi dobar tim. Svi se nadamo da će to biti dobra, ali biće teška sezona, naporna, igra se na dva fronta, plus kup i naša liga.

Navijačima je mogao da obeća težak rad i trud od strane celog tima:

- Rano je za obećavanja. Mogu da obećam da ćemo svi da treniramo dobro, da damo sve od sebe i da će to biti dovoljno da se radujemo na kraju. Mogu da obećam samo dobar rad, trud I maksimalnu požrtvovanost svakog pojedinca.

2022 © - Vesti online