Ponedeljak 27.08.2018.
17:11
Vestionline

Navijači Njujorka dočekali Runija kao ćelavog orla

twitter.com/dcunited
Vejn Runi, napadač Di-Si junajteda

Njujork, čiji je sponzor "Red bul" kao što je i Zvezdinom protivniku u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Salcburgu, nastavlja borbu za prvo mesto u Istočnoj konferenciji MLS lige. Pobedio je Di-Si junajted s 1:0 golom Paragvajca Alehandra Romera u 56. minutu, ali i dalje ima dva boda manje od vodeće Atlante, pošto je tim koji s klupe predvodi Herardo Martino, nekadašnji selektor Argentine, uzeo tri boda kao gost poslednjeplasiranog Orlanda (2:1).

Među skoro 23.000 gledalaca u "Red bulovoj" areni najistaknutija navijačka grupa je posvetila veliki transparent engleskom napadaču Vejnu Runiju (32), koji je nedavno stigao iz Evertona kao još jedna zvezda u severnoameričkom sokeru. Bivši reprezentativac Gordog Albiona je postavljen u središte kao karikatura sa svojom glavom i telom orla (orao je u amblemu Di-Si junajteda). Napis je bio: "Ćelavi orao ugrožena vrsta". Sva je prilika da se aludiralo na nekadašnji Runijev problem s opadanjem kose koji je rešio presađivanjem.

Inače je u Njujorku odigrao 500. ligašku utakmicu, a devetu u dresu novog kluba. Dosad je dao tri gola. Učinak u Evertonu, iz kojeg je otišao u Mančester junajted (2004) pa se iz tog velikana u njega i vratio (2017), jeste 98 mečeva i 25 golova, a među "crvenim đavolima" 393 utakmice i 183 pogotka.

Di-Si, koji je osmi među 11 timova Konferencije, ali ima tri utakmice manje od ostalih, u sledećem kolu dočekuje Filadelfiju. Biće to prilika za još Runijevih ligaških golova povrh dosadašnjih 211.

I u Njujorku je imao izglednu šansu ali je šutirao preko prečke. Zamenjen je u 79. minutu.

2024 © - Vesti online