Ponedeljak 27.08.2018.
20:00
M. Topalović - Vesti

Mališani iz dijaspore u kampu "Deki 5" (13): Fudbal spojio rođake

Vesti
Nerazdvojni na Zlatiboru: Luka i Mihailo

- Sina Mihaila doveli smo u kamp "Deki 5" i dete je oduševljeno, posle pet godina videli smo se sa rođacima, porodicom Kekić iz Ašafenburga, a i sa rođakom koji se posle rata nastanio na biseru srpskog turizma - objašnjava nam Ozrenka to trojstvo.

Tata Miodrag je amaterski igrao fudbal, a Mihailo je član Bevik Sitija iz Melburna.

- Treniram fudbal od pete godine, a sada imam 10 godina - objasnio nam je Mihailo.

Kaže da je sa njim u klubu još jedan dečak srpskog porekla.

- Igram na poziciji veznog igrača i treniram tri puta nedeljno. Ne mogu peške do stadiona. Moji me voze 15-ak minuta - brzo izgovara Mihailo i otrča da se igra sa rođakom Lukom Kekićem koji je u kamp došao iz Nemačke.

Rođendani, gluma, pevanje...

Mihailu boravak na Zlatiboru nije prva prilika da trenira u nekom fudbalskom kampu.
- Bio sam u kampovima Barselone i Melburn Sitija, ali kamp "Deki 5" je poseban zbog sadržaja van treninga. Tu su torte za rođendan, diplome, razna predavanja o ishrani, fer-pleju, ponašanju, odnosu sa novinarima. Takmičimo se u glumi, pevanju, recitovanju - nabraja Mihailo.
 

Mihailo i Luka su cimeri u kampu "Deki 5" i na Zlatiboru su nerazdvojni, pre svega jer nemaju priliku da se viđaju često. Žive na različitim kontinentima, prethodni put su se videli pre pet godina, a interesantno je da su, Mihailo u Australiji, Luka u Nemačkoj, rođeni istog datuma 2008. godine. Jakovljevići imaju i ćerku Katarinu koja trenira odbojku i gimnastiku.

Majka Ozrenka hvali ozbiljnost, stručnost i uslove u kampu "Deki 5", ali misli joj ponovo idu u Australiju.

- Moram da pohvalim i Mihailovog trenera u Melburnu Milana Mihajlovića. I njegov sin Novak trenira fudbal i nadamo se da će dečaci biti uspešni.

Vesti
Poseban kamp: Mihailo sa Dekijem

Zanimljivo, za kamp "Deki 5" saznali su od Verice Jakšić Rodić, koja je takođe iz Australije, a dovela je sina na Zlatibor. Aktivna je u fudbalskim vodama Melburna pa je tako saznala mnoge detalje i upoznala brojne roditelje sa namerom Dejana Stankovića.

- Nismo prvi put na Zlatiboru - uglas kažu Jakovljevići. - Bili smo nekoliko puta i ovo je idealno mesto za kamp, jer smo svesni šta je sve neophodno da bi se smestilo toliko dece, plus tereni i ostali sadržaji.

Sutra - Mališani iz dijaspore u kampu "Deki 5" (14): Matematičar Teo obožava Ronalda

2024 © - Vesti online