Ponedeljak 27.08.2018.
14:19
Vestionline

Lazić: Želimo povratak u EL; Perperoglu: Tim je "gladan"

twitter.com/kkcrvenazvezda
Stratos Perperoglu

- ABA liga je stvarno jaka, tu su Budućnost, Cedevita, mi, naravno i Partizan. Mislim da će biti borba do samog kraja za prvu poziciju pred plej-of. Ali tek smo se okupili, počeli sa pripremama i sada ne mogu ništa da kažem. Imamo vremena da radimo, napredujemo tako da je na nam da budemo što bolji - rekao je Dobrić Tanjugu na treningu crveno-belih u hali "Aleksandar Nikolić".

Dobrić je dodao i da će ekipa biti sve bolja kako sezona bude odmicala, ali nije mogao da odgovori da li je bolja u odnosu na prošlu sezonu.

- To je sve relativno, ali bitno je da ekipa radi, da napreduje individualno i timski. Treba nam vremena da se uigramo i mislim da ćemo biti još bolji kako sezona bude odmicala.

Kapiten Branko Lazić najavljuje napad na povratak u Evroligu.

- Dosta igrača je otišlo, ali ambicije Crvene zvezde su uvek velike. Još jedan motiv više je što prošla sezona nije prošla sjajno, ostali smo bez Evrolige... Sada je ABA liga nikad jača, ima dosta timova koji će konkurisati za prva četiri mesta jer svi žele trofej i plasman u Evroligu - rekao je Lazić.

On je podsetio da je atmosfera u timu odlična i da trener Milan Tomić pravi homogen sastav.

- Ništa više Tomić ne očekuje od mene od onga što sam prikazivao na terenu do sada. Što se tiče svlačionice, gledaću da sve bude pod kontrolom, ali svi momci su super i mislim da neće biti problem.

twitter.com/kkcrvenazvezda
Branko Lazić, kapiten Zvezde

Najveće pojačanje crveno-belih Stratos Perperoglu, bivši član Olimpijakosa, Panatinaikosa i Barselone, poručuje da se nada uspešnoj sezoni.

- Očekujem da igramo dobru košarku, imamo mladu i novu ekipu i potrebno je vreme da se upoznamo. Čini mi se da je tim "gladan" uspeha i to je dobro... Želimo da pobeđujemo, ali niko ne može da garantuje uspeh. Idemo polako, moramo da rastemo i da budemo spremni - rekao je grčki košarkaš.

Za Tomića, sa kojim je sarađivao u Olimpijakosu, kaže da je spreman za ulogu glavnog trenera.

- Tomić je spreman da bude glavni trener, miran je i pun samopouzdanja... Preneo je dobre stvari na tim i verujem da će biti uspešan - zaključio je trofejni košarkaš.

Crvenu zvezdu na pripremama očekuju provere sa nemačkim Krailshajmom (29. avgusta), Dinamikom (2. septembra), atinskim AEK-om (8. septembra), belgijskim Antverpenom (12. septembra) i ruskim Nižnjim Novgorodom (15. septembra).

2024 © - Vesti online