Ponedeljak 27.08.2018.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva

Golubovići bez rešenja

Lična arhiva
Od septembra na životnom ispitu: Porodica Golubović

Zbog zatvaranja firmi u kojima su radili, proglašeni su tehnološkim viškom, i dovedeni na rub materijalne egzistencije i straha da jednog dana neće imati ni za hleb svojoj deci. O njima smo više puta pisali, pa su zahvaljujući plemenitim čitaocima "Vesti", koji su im pohitali u pomoć, dočekali malo lakše i lepše dane.

Od Opštine su dobili kuću na korišćenje i tako se spasli mnogih nevolja, pa i mogućih bolesti koje su im pretile u vlažnom kolektivnom smeštaju. Nažalost, njihovim nevoljama nije kraj zbog nove odluke Opštine, a to je da će smeštaj uskoro morati da plaćaju. Dodavši da sledi i novi početak školske godine, Golubovići su se našli na novom ispitu, a rešenja ni na vidiku.

Kontakt za pomoć

Da bi porodica Golubović mogla da izađe na kraj sa mukama koje su ih pritisle, potrebna im je pomoć oko plaćanja mesečne stanarine kako se ne bi našli na ulici. Plemeniti čitaoci "Vesti" koji im u tome mogu i žele pomoći, mogu stupiti sa njima u kontakt na adresu: ul. Knez Mihailova br. 28, 35250 Paraćin, Srbija. Broj telefona je: 00381 64 423 97 81. Naravno, na usluzi je i Redakcija "Vesti".

- Šta da kažem, osim da nam je sve potrebno. Odeća, obuća, školski pribor, knjige... Sve što je potrebno za polazak u školu jer mi nismo u mogućnosti da od nadnica kupimo sve to za decu. Istina, dok smo u nadnici, više uzimamo hrane nego novca da bismo pripremili zimnicu. Bliži se i zima, a mi nemamo ni ogrev. U Centru za socijalni rad su nam rekli da će nam od septembra davati polovinu iznosa za stan, a nama ako se ne sviđa možemo da se vratimo u Popovac u kolektivni centar. To je za nas ogroman problem jer nećemo imati od čega da plaćamo rentu i račune za komunalije. Više nas je sramota da bilo šta i pričamo na tu temu. Ali, strah se ponovo uvukao u nas da ne završimo na ulici, kao i pitanje kako ćemo rešiti ovaj problem na koje nemamo odgovor - kazala je majka Vesna Golubović dodavši:

- Nije lako moliti za pomoć, ali nam je u ovom trenutku svaki vid podrške i više nego dobrodošao. Želim svako dobro od Boga svima koji su nam do sad pomagali. To nikada to nećemo moći da zaboravimo i uvek ćemo ih pominjati u molitvama. Spasli su nas mnogih muka i nevolja, ali i bezbroj puta ulepšali život. Nažalost, nama nikako da svane. Ne da nam se da budemo svoji na svome i to sve zbog toga što bar suprug Goran nema zaposlenje za stalno. Da je toga, ne bismo se ovako mučili i živeli od socijalne pomoći i tuđe milostinje, što nas najviše boli i peče.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online