Ponedeljak 27.08.2018.
19:15
S. Đurić - Vesti

Legende i hitovi za jubilej

V. Sekulić
Najbolji na jednoj bini: Izvođači 60 najboljih narodnih pesama

Nacionalni ansambl Kolo otvorio je drugi rođendanski koncert kojim je obeleženo 60 godina RTS-a, a Narodni orkestar RTS-a pod upravom Vlade Panovića, Narodni ansambl RTS-a pod upravom Siniše Vićentijevića i Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine, u tročasovnom programu pratili su naše najveće pevače narodne muzike.

Na sceni su se smenjivali Lepa Lukić, Zvonko Bogdan, Snežana Đurišić, Haris Džinović, Ana Bekuta, Radiša Urošević, Merima Njegomir, Nedžad Salković, Gordana Lazarević, Mitar Mirić, Beki Bekić, Čeda Marković, Dragica Radosavljević Cakana, Jelena Tomašević, Aleksandar Ilić, Biljana Jevtić, Miloš Radovanović, Slavko Banjac, Jelena Broćić, Aleksandar Tirnanić, Milan Topalović Topalko, Danica Krstić, Stevan Anđelković, Stefan Petrušić i Ivan Kurtić.

Tašom su odjekivali hitovi "Crven konac", "Odakle si sele", "Od izvora dva putića", "Ivanova korita", "Leno Magdaleno", "Violino, ne sviraj"...

Važna i muzička produkcija

Kao što smo već pisali na prvom rođendanskom koncertu RTS-a u petak nalazile su se najveće zvezde klasične, džez i zabavne muzike, kao i poznati glumci, tri hora, orkestri, ukupno oko 200 izvođača.

Oni koji nisu uspeli da dođu do besplatnih ulaznica, direktan prenos koncerta mogli su da prate na Prvom programu, RTS Planeti, RTS Svetu ili na tri lokacije u Beogradu na video-bimu, na Trgu Republike, u Ulici kneza Mihaila i u Tašmajdanskom parku.

Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa Olivera Kovačević istakla je uoči muzičkog spektakla na Tašu da su dva koncerta odabrana da budu kulminacija obeležavanja jubileja Radio-televizije Srbije, jer bi bez Muzičke produkcije život bio mnogo siromašniji.

- Takođe, želeli smo da pokažemo šta je sve RTS, ne samo TV lica i novinari, već i muzičari - istakla je Kovačevićeva.

Pevačice su blistale u elegantnim haljinama. Najemotivniji trenuci prelepe večeri pod vedrim nebom bili su kada je Predragu Živkoviću Tozovcu uručena nagrada Zlatni mikrofon Radio Beograda za višegodišnji rad, stvaralaštvo i doprinos kvalitetu i slušanosti programa, kao i omaž Predragu Gojkoviću Cunetu.

Legendarni Tozovac je u pratnji brojne publike otpevao "Jesen u mom sokaku" i istakao da je godinama čekao ovu nagradu.

- Svi pevači u karijeri čekaju ovu stvarčicu. Hvala vam na aplauzu - obratio se prisutnima Tozovac nakon što je primio nagradu.

Program je uveličao i Trubački orkestar Bojana Krstića iz Vladičnog Hana. Pevačica Jelena Tomašević oduševila je publiku izvođenjem pesme "Kazuj krčmo, džerimo" dok je Biljana Jevtić podigla prisutne na noge "Niškom banjom".

Kraj su obeleželi TV hitovi. Miloš Radovanović otpevao je "Pukni zoro" iz serije i filma "Montevideo" što je izazvalo oduševljenje u publici, a zatim se na sceni pojavio glumac Dragan - Gagi Jovanović, koji je uz ovacije otpevao "Ružo rumena" iz serije "Moj rođak sa sela".

Marija bila sprečena

Pevačica i jedina srpska pobednica na Evroviziji, Marija Šerifović nije došla na koktel povodom 60 godina postojanja RTS-a, a mnogi su se pitali zbog čega nije među zvanicama.

- Sve čestitke RTS-u povodom proslave. Zbog poslovnih i privatnih obaveza nisam mogla da prisustvujem proslavi na Tašmajdanu - navela je Marija Šerifović na društvenim mrežama.

- Čujem da je molitva zvučala fantastično i da je sve to bilo veoma emotivno. Tako i treba da bude... Jer, jednom se dešava takva "Molitva". Jednom su se spojili Mare, Graja i Marija... I jednom, ne tako davno, Srbija je dobila ono što joj pripada. Jednom... Pa ko zna kad! Živeli. Volim vas, ludi moji Srbi i luda moja Srbijo - napisala je Marija.
 

2019 © - Vesti online