Ponedeljak 27.08.2018.
11:16
Vestionline, Tanjug

Tužilaštvo pokreće istragu zbog napada na novinara

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kovačevića su sinoć pretukla dva jos neidentifikovana muškarca metalnom šipkom oko 20,45 sati u banjalučkom naselju Obilićevo.

- Na licu mesta su izuzeti tragovi koji će biti predmet veštačenja. U toku je istraga u vezi sa ovim događajem - saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Ovaj incident osudili su zvaničnici Republike Srpske, a vlada je uz osude saopštila da od nadležnih institucija očekuje da ovaj slučaj u najkraćem roku rasvetle i počinioce privedu pravdi.

- Slobodno novinarstvo jedna je od najvažnijih tekovina demokratskih društava, stoga sinoćnji napad i ugrožavanje lične bezbednosti novinara smatramo napadom na Ustavom zagarantovanu slobodu misli i opredeljenja, te javnog izražavanja mišljenja - saopšteno je iz Kabineta predsednice vlade.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najoštrije je osudio napad na novinara BN TV Vladimira Kovačevića i od nadležnih policijskih struktura zahteva da se ovaj slučaj do kraja i hitno rasvetli.

- Napad na novinara je napad na slobodu govora i takvo ponašanje u Republici Srpskoj neće biti tolerisano - naveo je Dodik, preneli su banjalučki mediji.

Napad na novinara Kovačevića osudio je i srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

2024 © - Vesti online