Četvrtak 29.07.2010.
08:23 >> 18:56h
Vestionline

Mistika i boje nakita Brazila

Brazilski ambasador u Beogradu Dante Koeljo de Lima (Dante Koelo De Lima) otvoriće izložbu u 19 sati, a konferasije je popularna voditeljka Marija Kilibarda.

Ovu prodajnu izložbu, koja će trajati do 27. avgusta, podržalo je i Udruženje umetnika “Dunav ars”.

Mističan, skoro mitski – savremeni Brazil, kako ga vidi Tatjana Maksimović Terzić, mnogo je više od karnevalskog ludila i uzbuđenja vezanog za sambu i fudbal.

Neodoljivi šarm - bujna tropska lepota, neponovljivo bogatstvo prirode manifestovno u najneverovatnijim bojama i oblicima, energična kosmopolitska kultura, umetnost, arhitektura i specifični zvuci Brazila kao da su “ukradeni” i sačuvani na fotografijama Tatjane Maksimović Terzić.

Tatjana Maksimović Terzić rođena je u Beogradu 1967. godine gde završava osnovnu i srednju školu. Posle višegodišnjeg rada na 3K RTS-u, odlazi u Brazil i u Sao Paolu završava fakultet TV i filmske produkcije i montaže, a posle deset godina vraća se u rodni grad. Pored medija, profesionalno se bavi i pevanjem i član je Prvog beogradskog pevačkog društva od 1988. godine.

Originalne ogrlice Nataše Janković, čija je namera da kroz igru boja i oblika materijalizuje trenutak nastajanja specifične spone između stvaraoca i onoga kome je nakit namenjen, ističu vrhunsku umetničku i estetsku vrednost nakita i duboku intimnu, gotovo magičnu vezu kreatora i korisnika.

Nataša Janković je rođena 1974. godine u Užicu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirani je filolog, a poslednjih deset godina bavi se prevođenjem. Piše poeziju, a izradom nakita se bavi od pre nekoliko godina. Izlagala je u Španiji.


Boje Brazila ovekovečene na fotografijama Tatjane Maksimović Terzić i boje nakita Nataše Janković sadrže gotovo identičnu poruku za posmatrača koja stiže na svoje odredište jedino ako je poslata iz dubine duše.....

2024 © - Vesti online