Subota 25.08.2018.
13:21
Vestionline

"Nije narod na Kosovu za džabe patio da bi ga Vučić jednim potpisom otpisao"

A. Čukić
Sanda Rašković Ivić

- Sada za taj fijasko optužuje opoziciju i deo Srpske pravoslavne crkve. Skriva se iza najave da će raspisati referendum na kojem će se narod izjasniti - rekla je Sanda Rašković Ivić u beogradskoj opštini Zemun tokom akcije Narodne stranke "Jedan potpis menja sve".

Potpredsednica Narodne stranke je upitala kako bi, međutim referendum o Kosovu i Metohiji izgledao u postojećim medijskim uslovima.

- Svako pominjanje i dobronamerno ukazivanje da Vučić kao predsednik Srbije daje izjave koje su u koliziji sa Ustavom Srbije, Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i srpskim nacionalnim interesima biva provučen kroz blato i medijski satanizovan, i to ne samo opozicija, nego su krenuli i na monahe SPC - rekla je Sanda Rašković Ivić.

Ona je navela da Vučić nema nikakvu platformu koju mu je dala Vlada Srbije i parlament da bi razgovarao i dogovarao se o Kosovu i Metohiji, i dodala da je predsednik Srbije pokrenuo takozvani unutrašnji dijalog koji je više ličio na monolog.

- Upravo da bi predupredila blickrig koji se sprema sa referendumom, Narodna stranka je pokrenula akciju prikupljanja potpisa građana "Jedan potpis menja sve" protiv članstva samoproglašenog Kosova u UN - rekla je Sanda Rašković Ivić i dodala:

- Nije narod na Kosovu za džabe patio i istrajavao da bi ga neko jednim potpisom samo tako otpisao i učinio sve građane Srbije saučesnicima najveće bruke u istoriji Srbije - predaji Kosova.

2024 © - Vesti online