Subota 25.08.2018.
11:31
Vestionline, b92.net

Vins Karter neće u penziju – osmi tim, 21. sezona u 41. godini

EPA/LARRY W. SMITH
Vins Karter, želi da igra još "malo"

"Vinseniti" je u 41. godini potpisao jednogodišnji ugovor sa Atlanta Hoksima, koji će mu biti osmi tim u karijeri.

Karter je jedan od tek sedmorice košarkaša koji su igrali najmanje 20 sezona u NBA.

Osmostruki Ol-star, najbolji ruki 1998. i šampion u zakucavanju 2000. je dobio vetaranski minimum u petak, ali ne može da tvrdi da su mu Hoksi poslednji klub i 21. sezona njegova poslednja u NBA.

- Znam da mediji, navijači i ljudi mogu biti okruti u ovoj igri. Ali meni se to sviđa, stav 'ti si star i igraš protiv momaka od kojih je polovina duplo mlađa od tebe. Ne bi trebalo da si ovde'. Ali meni je to i cilj, da dokažem da sam sposoban to da radim. Ulažem mnogo napora, fizički i psihički da budem spreman - rekao je Karter.

Karter će u januaru napuniti 42 godine, a kaže da u njemu i dalje živi "Vinseniti", nekada moćni "kucač", samo što je sada drugačije s obzirom da je u poslednjih šest sezona bio rezerva u Dalasu, Memfisu i Sakramentu.

- Da, i dalje sam ista osoba. Moj pristup je i dalje isti. Moja radna etika, moja sposobnost da igram su i dalje isti. Očigledno je da sam ograničen, to se ne vidi mnogo, ali sam i dalje isti tip.

On je prošle sezone prosečno beležio 5,4 poena uz 2,6 skokova i 1,2 asistencija za 17,7 minuta za Kingse. Tokom 20 NBA sezona igrao je još za Toronto, Nju Džerzi, Orlando i Finiks.

Jedan je od samo šestorice u istoriji sa prosekom od najmanje 20 poena, 4 skova i 3 asistencije u deset uzastopnih sezona i jedan od šestorice koji je skupio 24.000 poena, 6.000 skokova, 2.500 asistencija, 1.000 ukradenih lopti i postigao 1.000 trojki u NBA.

Sada već daleke 1998. su ga draftovali Golden Stejt Voriorsi kao petog pika, ali su ga trejdovali za njegovog saigrača sa koledža i velikog prijatelja Antoana Džejmisona.

2024 © - Vesti online