Petak 24.08.2018.
20:36
Tanjug, Vestionline

Otac ubijenog Banjalučanina tuži policiju

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oni su prijavljeni zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela, prikrivanja ubistva i ubica, ometanja dokazivanja i slično, prenose "Nezavisne novine".

Krivična prijava, uz ostale, podneta je i protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, Darka Ćuluma, direktora Policije RS, Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani i teških kriminalitet, te Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu RS.

"Ilić, Lukač i Karan su svesno obmanjivali javnost i davali lažne izjave, kriminalizovali žrtvu, a sve u nameri prikrivanja ubistva", navodi se u Davorovoj krivičnoj prijavi.

Ožalošćeni otac predlaže pokretanje krivičnog postupka protiv prijavljenih, a u izjavi za "Nezavisne" potvrdio je da je SIPA prihvatila njegovu prijavu.

Dragičević je potvrdio i da vrhunski evropski stručnjaci stižu u ponedeljak u Banjaluku, te da od njih očekuje da slučaj ubistva njegovog sina rasvetle i da se konačno zakon počne tumačiti kako treba.

- Reč je o stručnjacima koji imaju svoje ime u svetu i nepotkupljivi su - rekao je Dragičević.

Ekspertski tim će, kako su prenele "Nezavisne", idućeg utorka održati konferenciju za novinare, gde će javnosti predočiti svoje planove u vezi s radom.

Nakon šest dana potrage, Davidovo telo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas.

2024 © - Vesti online