Petak 24.08.2018.
13:05
Vestionline

Ogroman pano na trgu u Torinu kao podsetnik na Ronaldove podvige

EPA/Alessandro di Marco
U iščekivanju debija pred torinskom publikom: Kristijano Ronaldo

Ko ne zna ko je došao u njihov grad, može o tome da se obavesti na gradskom trgu. Pod pokroviteljstvom američkog giganta sportske opreme "Najkija", čije je Kristijano Ronaldo jedno od glavnih zaštitinih lica, na jednom zdanju je razvijen ogroman pano na kojem je ispisano i da je doskorašnja Realova zvezda postigao najviše golova za jedan klub u Evropi (350) i da je bio strelac baš u svakom minutu utakmice i da je jedini koji je dao najmanje 40 pogodaka u dve ligaške sezone uzastopce i da je prvi postigao 100 golova u evrokupovima i da ih ima najviše (123) i još štošta što i stanovnike Torina koji nisu poklonici fudbala može da uveri u njegovu veličinu.

Kristijano Ronaldo je debitovao za Juventus u prvom kolu italijanskog prvenstva prošle subote. Stara dama je na jedvite jade iščupala pobedu protiv Kjeva u Veroni pogotkom u poslednjem minutu. Portugalac je odigrao ceo meč, ali nije zatresao mrežu. U subotu (18 časova) odigraće i prvi meč u Torinu. Juventus dočekuje Lacio u drugom kolu.

Uoči te utakmice Kristijano Ronaldo se izjasnio da mu je najlepši gol u karijeri baš onaj atraktivni "makazicama" koji je dao svom sadašnjem klubu u koji je prešao za 110 miliona evra. Bilo je to baš u Torinu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, koja je Realu pripala s 3:0. Iako su torinski "crno-beli" pobedili u Madridu s 2:1, dalje je otišao "kraljevski klub", koji je zatim postao i trostruki uzastopni evropski prvak.

- Kada su navijači Juventusa počeli da mi aplaudiraju zbog takvog gola, bio sam neverovatno zadivljen. Nikada mi se to ranije nije dogodilo. To se ne zaboravlja. Na žalost, zatresao sam mrežu svog sadašnjeg kluba, ali to je prošlost - rekao je Kristijano Ronaldo, a prenosi "Fudbal Italija".

2024 © - Vesti online