Petak 24.08.2018.
12:11
Vestionline

Susret Independijentea i Santosa u Kupu Libertadores posle 54 godine

EPA/Hedeson Alves
Santos u revanšu ima priliku da se pred svojom publikom ibori za odlazak u četvrtfinale

Ove godine su se u takmičenju po grupama u padnanu evropskoj Ligi šampiona sastali argentinski velikan Boka juniors, prvak svoje zemlje, i Alijanca iz Lime, koja je bila najbolja u Peruu. Od njihovog prethodnog okršaja u Kupu Oslobodilaca prošla su 52 leta.

Voljom žreba za osminu finala, koja je prvi stepen na ispadanje, a parovi su izvučeni još pre Mundijala u Rusiji, odlučeno je da će se sastati argentinski Independijente, koji učestvuje kao pobednik Kupa Sudamerikana (pandan Ligi Evrope), i Santos kao trećeplasirani u minulom brazilskom šampionatu. Tako je za dve godine popravljen rekord koji je postavljen na Nacionalnom stadionu u Limi u martu, kada nije bilo golova (Boka je u Buenos Airesu pobedila Alijancu s 5:0).

Mreže su ostale mirne i na Stadionu Oslobodilaca Amerike u Aveljanedi. Santos ima povoljan rezultat za revanš u Sao Paulu u utorak. Ko prođe dalje igraće u četvrtfinalu s argentinskim timom. U prvoj utakmici Rasinga i River Plate isto nije bilo golova. Uzvratni meč je u sredu na Monumentalu u Buenos Airesu.

U dvomeču Independijentea i Santosa, kojeg je predvodio legendarni Pele, uspešniji je te 1964. u obe utakmice bio argentinski tim. Sastali su se u polufinalu. Prvo je u Riju na Marakani bilo 3:2, a u Aveljanedi 2:1. Independijente je i uzeo trofej pošto je posle 0:0 na Sentenariju u Montevideu savladao Nasional s 1:0 kod kuće. 

Zatim se sastao s Interom u nekadašnjem Interkontinentalnom kupu, okršaju evropskog i južnoameričkog šampiona za naslov kluspkog prvaka sveta. U Argentini je bilo 1:0 za domaćina, a na San Siru 2:0 za domaćina. Čvor je presečen u "majstorici" pred 100.000 gledalaca na stadionu "Santijago Bernabeu" u Madridu. Inter argentinskog trenera Elenija Erere je pobedio na produžetke s 1:0 golom u 110. minutu.

  

2024 © - Vesti online