Petak 24.08.2018.
09:29
Vestionline, Tanjug

Mladići iz Rume pretučeni u Sutomoru, uhapšen osumnjičeni

pixabay.com
 

Brzom akcijom službenika Centra bezbednosti Bar slobode je lišen V. P. (19) iz Bara koji se sumnjiči da je u Sutomoru počinio krivično delo teška telesna povreda i krivično delo nasilničko ponašanje.

Dežurna služba Centra bezbednosti Bar je dobila obaveštenje od hitne medicinske pomoći da je u njihove prostorije, u pratnji drugova, u nesvesnom stanju doveden N. S. (19) iz Rume i da je telesne povrede zadobio u alkoholisanom stanju, odnosno da se samopovredio prilikom pada, saopštio je MUP Crne Gore.

Zbog težine zadobijenih povreda N. S. je upućen u Opštu bolnicu u Baru, a nakon toga na dalju hospitalizaciju u Klinički centar Crne Gore.

Službenici barske policije odmah su izašli na lice mesta i na osnovu preduzetih mera i radnji na osnovu prikupljenih dokaza i obaveštenja prikupljenih od građana, došli do saznanja da je reč o prikrivanju krivičnog dela od strane oštećenih lica.

G. S. (19) iz Rume, poznanik oštećenog N. S., takođe je zadobio tešku telesnu povredu u vidu frakture vilice, a njemu je ukazana lekarska pomoć u Opštoj bolnici u Baru.

Osumnjičeni V. P. je 23. avgusta, oko 05.15 časova u Sutomoru, kako se sumnja, bez povoda i ničim izazvan fizički nasrnuo na oštećenog G. S., kojeg je tom prilikom udario zatvorenom šakom u predelu glave, nanoseći mu teške telesne povrede u vidu frakture donje vilice.

On je nakon toga, sumnja se, fizički nasrnuo i na N. S. kojem je zadao udarac na isti način u predelu glave. Oštećeni N.S. je tom prilikom od posledice udarca pao i udario glavom o betonsku podlogu.

U daljem izvršenju dela osumnjičenog su sprečili Đ. S. i J. M, koji su bili sa njim u društvu.

Oštećeni ovaj događaj nisu prijavila policiji, već su se uputili u iznajmljeni smeštaj gde su boravili, da bi nakon nekoliko sati primetili da je N. S. zapao u stanje tzv. kome, kada su ga odveli u HMP na ukazivanje lekarske pomoći.

Od momenta saznanja celokupni sastav barske policije bio je angažovan na utvrđivanju okolnosti navedenog događaja i identifikaciji lica koja su počinila ovo krivično delo.

Tom prilikom, identifikovane su još dve osobe koje su bile u društvu osumnjičenog, Đ. S. (20) i J. M. (20) iz Bara, koji neće biti obuhvaćeni krivičnom prijavom.

O događaju je obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se V. P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo teška telesna povreda i krivično delo nasliničko ponašanje. 

2020 © - Vesti online