Sreda 28.07.2010.
21:42
Vestionline

EP: Tomaševićeva šesta, Španovićeva osma

Tomaševićeva je najbolji hitac ostvarila u prvoj seriji - 60,10 metara, što joj je donelo mogućnost da se oproba šest, a ne tri puta. Šesto mesto u Evropi nije razočaravajući rezultat za Tomaševiću koja je u Španiji imala cilj samo da uđe u finale.

Zlatnu medalju osvojila je Hrvatica Sandra Perković, koja je hitac (64,67m) za prvo mesto izbacila u poslednjoj, šestoj seriji i tako najviši podijum praktično preotela od Rumunke Nikolete Grase, koja je morala da se zadovolji bronzom sa hicem 63,48m.


Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je osmo mesto u skoku u dalj u finalu Evropskog prvenstva u Barseloni.

Španovićeva je iz šest pokušaja ostvarila daljinu 6,60 metara što je bilo dovoljno za osmo mesto u Evropi. Ona je u kvalifikacija bila bolja za tri santimetra, dok joj lični rekord iznosi 6,68m. Španovićeva je tako na svom prvom seniorskom EP ispunila cilj koji je bio ulazak u finale.

Zlatnu medalju, uz državni rekord Letonije, osvojila je Ineta Radevica sa skokom od 6,92 metara. Srebro je pripalo Nađi Gomeš iz Portugala, koja je imala skok iste dužine kao i Letonka, ali i više prestupa. Bronzu je uzela Olga Kučenko iz Rusije sa ostvarenjem od 6,84 metra.
 

Nava u finalu EP

 

Srpski atletičar Goran Nava plasirao se u finale u trci na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu koje se održava u Barseloni. Nava je stazu u prvoj polufinalnoj grupi istrčao za tri minuta, 42 sekunde i 40 stotinki, što je bilo dovoljno samo za sedmo mesto. Najbolje vreme ostvario je Britanac Endi Bedeli sa 3:41.47.

 

Međutim, u drugoj polufinalnoj trci, koja je tempom bila brža od prve, Nava je mesto u finalu zaradio zahvaljujući tome što je za samo 22 stotinke bio brži poslednjeg takmičara kojem je izmakla borba za medalju. U drugoj polufinalnoj trci najbrži je bio španac Estevez (3:40.87). U finale su se plasirala po četiri najbolja iz dve polufinalne trke, kao i četvorica na osnovu rezultata.

 

Nava je prošle godine bio osmi u finalu dvoranskog EP sa vremenom od 3:48.65, ali je Srbin danas u Barseloni pokazao da može, uz dobru taktiku, bez problema da istrči ispod 3,4 minuta.

2024 © - Vesti online