Četvrtak 23.08.2018.
20:02 >> 22:52h
Vestionline

Ruka ruci - 1:1

MN Press
Gomes je umakao Vidi i preostalo mu je da se samo pokloni za Partizanov vodeći gol

Partizan - Bešiktaš 1:1 (1:1)

1:0 Gomes u 14, 1:1 Arslan u 15.

Stadion Partizana. Gledalaca: oko 25.000. Sudija: Kružlijak (Slovačka).

Partizan: Stojković, N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić, Zdjelar, Kosović (od 66. Šćekić), Janković (do 32. Ivanović), Pantić, Zakarić, Gomes (od 74. Nikolić). Trener: Mirković.

Bešiktaš: Zengin, Gonul, Vida, Pepe (od 76. Roko), Adrijano, Ujsal, Medel, Arslan (od 88. Jalčin), Kvarezma (od 78. Tore), Larin, Erkin. Trener: Guneš.

Posle deset godina Partizan u duelima na ispadanje ponovo nosi nerešen rezultat sa svog stadiona na revanš u Tursku. Aludiramo na okršaje s Fenerbahčeom u predvorju Lige šampiona u leto 2008, kada je uprkos ranom vođstvu "crno-belih" s 2:0 turski tim snagom iskustva izjednačio, a povoljan rezultat je krunisao pobedom kod kuće s 2:1 koja ga je odvela u vodeće evropsko klupsko takmičenje.

Bešiktaš je i bez tri vedete koje nisu igrale u Beogradu (Holanđani Babel i Lens i Španac Negredo) jak i iskusan tim, a takvi ne paniče ako se njihova mreža prva zatrese već nastavljuju dalje kao da se kreće od nule. Partizanov stadion je proključao u 14. minutu pošto se Zakarić izborio za upotrebljiv centaršut, a Gomesu, koji je umakao svom čuvaru Hrvatu Vidi, ostalo je samo da se pokloni na drugoj stativi.

Još se nije stišala radost na tribinama, a turski tim je poravnao rezultat. N. G. Miletić dva puta u pretećem protivnapadu gostiju nije bio na visini zadatka. Prvo ga je visoka lopta preskočila, jer nije dobro procenio njen let, a kada je došla do Kvarezme na drugoj strani Partizanov levi bek mu je mlako ušao u centaršut, dozvolivši da lopta bude ubačena na peterac. Tamo je bio zaboravljeni Arslan, kojem je isto kao i Gomesu ostalo da se samo pokloni pred nemoćnim golmanom. I Stojković je kao i Zengin minut ranije bio na vetrometini.  

Recept kako treba da igra Partizan je pokazao na početku drugog poluvremena. Njegova agresivnost je bila stalna, a iz nje su se stvarala uzbuđenja. Iako nije bilo stoodstotne prilike, Bešiktašu u tim trenucima nije bilo svejedno. Posle tog naleta "crno-belih" turski tim je uspostavio kontrolu nad igrom. Umrtvio ju je, što bi se reklo, i samo mu je bilo važno da vreme teče, a da se rezultat ne menja. Njegove inicijative u napadu gotovo da i nije bilo, a "crno-beli" su se još jednom trgli u poslednjem pokušaju da se izbore za pobedu. Bilo je nekoliko poluprilika, ali je ostalo 1:1. 

MN Press
Jedan Kvarezmin upotrebljiv potez doneo je Bešiktašu željeni rezultat

90+3`: Rezervista Jalčin u poslednji čas sklanja loptu s leve noge Zakariću. Bilo je to poslednje uzbuđenje na meču.

84`: Dva kornera probuđenog Partizana za kratko vreme posle kojih se nije stvorila šansa.

80`: Gonul je okrznuo oštru loptu, a takve su zlo za golmana. Lopta je prohujala pored Stojkovićeve leve stative.

78`: Još jedna izmena u turskom timu. Umesto Portugalca Kvarezme ulazi Tore, igrač koji je raskoš talenta pokazao i poslednjim golom u onom meču 2014. kada je Bešiktaš pobedio na Partizanovom stadionu s 4:0.

76`: Prva izmena u Bešiktašu, u njegovoj odbrani. Izlazi Portugalac Pepe, ulazi Čileanac Roko.

74`: Gomes se žalio na povredu pa je zamenjen. U igri je Nikolić.

72`: Zatišje na terenu. Da li pred buru?

66`: Kosović izlazi iz igre, a umesto njega na terenu je crnogorski reprezentativac Šćekić koji je onomad potpisao ugovor s Partizanom kao njegov sedmi novajlija ovog leta.

60`: Umalo da Bešiktaš povede ni iz čega. Erkin se prišunjao N. R. Miletiću iza leđa, a centrirana lopta, koja je preletela s jednog na drugi kraj kaznenog prostora paralelno s gol-crtom, pala je pravo Turčinu na glavu. Srećom po domaćina šutirao je iz neposredne blizine pored gola.

57`: Agilnost je "crno-belima" donela i prvi korner na utakmici posle kojeg ipak nije bilo uzbuđenja.

52`: Partizan vrlo agresivan u drugom poluvremenu, a to mu se isplati. Zakarić je kao i u prvom delu stvorio sebi priliku da šutira sa oko 20 metara. Lopta je proletela tik iznad prečke.

50`: Dobra lopta u prostor za Pantića, a for prema golu dao mu je protivnički igrač koji ju je zakačio. Partizanova mlada uzdanica je iskosa šutirao snažno pored gola.

48`: Prva prilika za uzbuđenje u drugom delu bila je pred Bešiktaševim golom. Zakarić se izborio za slobodan udarac, a na centaršut koji je stvorio paniku u kaznenom prostoru najviše je skočio N. R. Miletić, Partizanov adut u ovakvim situacijama, ali nije zahvatio loptu onako kako je želeo.

Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena. Mreže su se zatresle posle nesmotrenosti obe odbrane na centaršuteve jer su strelci bili potpuno zaboravljeni u kaznenom prostoru. 

Tanjug/AP
Strelac izjednačujućeg gola za Bešiktaš Tolgaj Arslan u duelu s Nemanjom R. Miletićem

45+2`: Gomes je najagilniji Partizanov fudbaler. Iznudio je prekršaj iz kojeg je mogao da se uputi upotrebljiv centaršut u šesnaesterac Bešiktaša, ali je Pantić to loše učinio.

44`: Larin je umakao Partizanovoj odbrani na dugu loptu u šesnaesterac. Pošto je Stojković krenuo s gola, pokušao je da ga lobuje ali šut nije imao jačinu da prebaci golmana "crno-belih" kome je ona lako došla u ruke.

43`: Za kratko vreme žute kartone dobijaju Ivanović i N. G. Miletić.

42`: Dobra prilika za Partizan. Šutirao je iskosa. Lopta je prošla kroz noge jednom igraču Bešiktaša, ali se Zengin nije dao iznenaditi. U padu je odbranio udarac po zemlji, ali nikoga u crno-belom dresu nije bilo ispred njega da loptu sprovede u mrežu.

38`: Kosović je dobio žuti karton zbog oštrijeg prekršaja na sredini terena pa neće moći da igra u revanšu.

37`: Zakarić je oprobao levicu sa oko 2o metara. Metar pored stative, a golman Bešiktaša se bacio za svaki slučaj.

32`: Janković nije mogao da nastavi igru požalivši se na povredu posle jednog duela. U igri je Ivanović.

Tanjug/AP
Duel Jankvića i Brazilca Adrijana Koreje, koji je šest godina igrao u Barseloni

30`: Kvarezma je centrirao iz slobodnog udarca s polovine Partizanove polovine, ali je opasnost otklonio N. R. Miletić pošto lopta jedva da je dobacila do kaznenog prostora.

20`: Umalo da nesmotrenost Valijentea skupo košta Partizan. Izbacio je loptu pravo na nogu kanadskom napadaču Larinu, koji je šutirao pored gola.

15`: Već je 1:1. Sličan početak kao i protiv Nordsjelanda, s tim što su tada gosti prvi poveli na Partizanovom stadionu. Strelac je Arslan, koji se vodi kao nemački igrač jer je rođen u Paderbornu. I on se poklonio na upotrebljiv centaršut Kvarezme, ali je bio zaboravljen posred gola. 

14`: 1:0 - Sjajan centaršut Zakarića s leve strane. Portugalcu Gomesu je ostalo samo da se pokloni na drugoj stativi.

Nijedan dodir s loptom Domagoja Vide ne može da prođe bez zvižduka. Reč je o hrvatskom reprezentativcu, svetskom vicešampionu s Mundijala u Rusiji.

7`: Pantić je podigao publiku na noge kada je s desne strane ušao u kazneni prostor gostiju. Njrgov pokušaj da ubaci loptu po zemlji u srce šesnaesterca je izblokiran.

3`: Prvo uzbuđenje pred Partizanovim golom. Prošao je Ujsal po desnoj strani. Ubacio je loptu na peterac, ali je tamo desni bek Miletić dobro intervenisao. Ujasl je uz golmana Zengina jedini igrao u Bešiktašu u okršaju dva tima u Ligi Evrope pre četiri godine kada je turski tim, predvođen hrvatskim trenerom Slavenom Bilićem, protutnjao Partizanovim stadionom (4:0). 

Utakmica je počela. Na tribinama je oko 25.000 gledalaca.

Bešiktaš, koji se prošle sezone do poslednjeg kola borio da sačuva titulu prvaka u Turskoj, ali nije supeo, na jedvite jade se probio iz trećeg kola kvalifikacija u poslednje. U Istanbulu je savladao austrijski LASK s 1:0 golom Holanđanina Babela, koji zbog povrede, kao i njegov zemljak Lens, nije doputovao u Beograd. 

U revanšu u Lincu domaćin je do poslednjeg trenutka vodio s 2:0. Imao je rezultat za megdan s Partizanom, koji je još pobedom u Danskoj obavio veliki deo posla protiv Nordsjelanda (2:1, 3:2 u uzvratnoj utakmici). A onda je španski napadač Negredo zatresao mrežu domaćina i odveo svoj tim dalje. Zbog radosti koju nije mogao da obuzda dobio je drugi žuti karton pa će i on da propusti prvi okršaj beogradskih i istanbulskih "crno-belih". Gosti će kao i u Lincu igrati u crvenoj opremi.

Evo i tog gola koji je Bešiktaš večeras doveo na Partizanov stadion umesto da to bude LASK.

2024 © - Vesti online